Polskie Forum VTES

VTES CCG => Zasady => Wątek zaczęty przez: Raven w Grudzień 03, 2019, 10:58:40 am

Tytuł: Torpor w trakcie walki
Wiadomość wysłana przez: Raven w Grudzień 03, 2019, 10:58:40 am
Dla upewnienia się,

Czy jak wampir w trakcie walki podczas rozgrywania stike'ów wchodzi w torpor ( np z entombment) to czy walka jest automatycznie przerywana czy obrażenia dalej są rozgrywane?
Tytuł: Odp: Torpor w trakcie walki
Wiadomość wysłana przez: Nowy w Grudzień 03, 2019, 11:39:14 am
Walka kończy się po strike resolution i obrażenia w dalszym ciągu idą w wampira.
Tytuł: Odp: Torpor w trakcie walki
Wiadomość wysłana przez: Raven w Grudzień 03, 2019, 11:47:04 am
Walka kończy się po strike resolution i obrażenia w dalszym ciągu idą w wampira.

w takim razie walka sie kończy po damage resolution, chyba że coś mi umyka.


taki drugi przypadek, walczą 2 wampiry oba zadają aggravated damage w hand strike, oba mają na ręce Rotschreck. Pierwszy zagrywa gracz aktywny, czy drugi gracz moze zagrać Rotschreck i oba wampiry idą do torporu?
Tytuł: Odp: Torpor w trakcie walki
Wiadomość wysłana przez: Michał! w Grudzień 03, 2019, 11:54:52 am
Gracz aktywny raczej nie zagra mastera out-of-turn (chyba, że ma Enkil Coga i wykonuje akcję w turze innego gracza).
Tytuł: Odp: Torpor w trakcie walki
Wiadomość wysłana przez: Nowy w Grudzień 03, 2019, 12:08:44 pm
Walka kończy się po strike resolution i obrażenia w dalszym ciągu idą w wampira.

w takim razie walka sie kończy po damage resolution, chyba że coś mi umyka.


taki drugi przypadek, walczą 2 wampiry oba zadają aggravated damage w hand strike, oba mają na ręce Rotschreck. Pierwszy zagrywa gracz aktywny, czy drugi gracz moze zagrać Rotschreck i oba wampiry idą do torporu?

Ad. 1 tak walka kończy się po damage resolution, nie ma press step i można grać karty na koniec walki typu Decapitate, taste of Vitae lub wydłużające walkę typu Undead Persistence.
Ad. 2 jak pójdą dwa Roty oprócz tury gracza, który aktuje (może być z Enkila, Madness Network bo to jest poza turą) to oba wampiry polecą w torpor, unikalna sytuacja. :wink: Ewentualnie grand predator lub prey może po crossie pomóc Rotem aktującemu wampowi w jego turze.
Tytuł: Odp: Torpor w trakcie walki
Wiadomość wysłana przez: Raven w Grudzień 03, 2019, 12:09:19 pm
Gracz aktywny raczej nie zagra mastera out-of-turn (chyba, że ma Enkil Coga i wykonuje akcję w turze innego gracza).

to prawda chodzi mi bardzoej o sytuację w combacie, natomiast po przemyśleniu chyba pierwszy Rotschreck zakończy combat więc drugi chyba już nie może być zagrany.
Tytuł: Odp: Torpor w trakcie walki
Wiadomość wysłana przez: Nowy w Grudzień 03, 2019, 12:12:15 pm
Gracz aktywny raczej nie zagra mastera out-of-turn (chyba, że ma Enkil Coga i wykonuje akcję w turze innego gracza).

to prawda chodzi mi bardzoej o sytuację w combacie, natomiast po przemyśleniu chyba pierwszy Rotschreck zakończy combat więc drugi chyba już nie może być zagrany.
Może być to jest Master out of Turn a nie karta walki, zresztą można zagrać kartę Reflex z Abombwe i to przerywa działanie Rota.