Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: tremere  (Przeczytany 10059 razy)

ZaraZ

• Global Moderator
  • *
  • Anarch Baron of Lublin
Odp: tremere
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 13, 2006, 09:46:36 am »

super, tylko te karte warto wlozyc chyba tylko wtedy jak wiesz ze bedziesz z gnatami grac ;)
"Make it personal. . ."

Quellcrist Falconer
Things I Should Have Learnt By Now Vol II

GALi

• *
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 13, 2006, 09:51:41 am »

nom i jak nie ma combatu to mozesz zdiscardowac wole nie wrzucac sajdu do decka no chyba ze na weenie decki ;)
A w mojej glowie slonc milionami
Karuzela noca lsni
Na niej jestesmy sami
Ja i ty...

alek

• *
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 13, 2006, 12:25:57 pm »

wlasnie, najlepsza karta combatu z tha jest theft of vitae i apportation, ale trudno przy ich pomocy kogos zabic. To raczej narzedzia powolnej atrycji

mirumo

• *
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 13, 2006, 01:14:47 pm »

Ja wiem czy to taki side , 2r nieprwentowalne przez for, wiadomo theft lepszy ale w Tre na dalekim trzymał bym sztuk kilka do kompletu z theftami, bo theftem w torpor nie poslesz. Widziałem decki , w ktorych soul burn był i sprawdzał się, nie tylko przeciwko cel gunom.
A juz zupełnie inną sprawą jest czestość wystepowania weaponów w deckach, sporo tego jest.
PVP Team

kotul

• *
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 13, 2006, 03:10:42 pm »

Moje uwagi co do pierwszego decku.

Krypta: Muaziz odpada, moim zdaniem nie przydaje sie w tym decku. Mustafa tez, 2-ka z dom jest czestym celem atakow. Wyrzucilbym tez jedna Selene, dodal napewno trzecia Carne, moze Eugenio.

Library - po co Haven? Pentex? Arcane Library jedno starczy, przydaloby sie hunting ground. Za duzo Rutorow, bede zapychac reke, jesli juz nimi grac dodalbym drugie barensy, moze drugie dreamsy. Aura readingi napewno. Ogolnie nie podoba mi sie idea kombatu tylko na thiefcie i walku. Wrzucilbym pare blood fury.

Co do combatu na tha. Theft jest dobry, ale bez przesady. Sam bardzo lubie blood fury i soul burna. Moze dlatego ze jak zaczynalem wiekszosc grala w Krakowie na for. Blood to water jest fajny w liczbie dwoch, ze wzgledu na pozniejszy efekt psychologiczny. No i nie lekcewazcie Wind Dance.

baal

• *
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 13, 2006, 03:31:44 pm »

Wind Dance do kosza.Szkoda zapychac deck.theft jest podstawa dlatego ze sie przyda nawet jak jestes suchy  nic nie kosztuje i jest na bliski i daleki. muaziz i mustafa sa dobrzy choc za muaziz wrzucilbym carne i np Valeriusa i zmienil grupe.
reszta zgadzam sie z kotulem

Miki

• *
    • Gabinet Weterynaryjny Drob-Wet w Kielcach
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 13, 2006, 06:40:39 pm »

Na gnaty jest soul burn, wind dance sie przydaje na strajki bezdemejdżowe, kupa a nie skończą sie manewry, jak umiesz grać deckiem to nic sie nie skończy. Jasne, że dobrze złożeni tremerzy MOGĄ dostać. Ale na tym polega ta gra, nie ma talii ostatecznej. Mam nadzieję, że spotkam się ze sceptykami na jakimś turnieju, albo oni spotkają się z kimś dobrze operującym talią podobną do mojej ;) Ale dobrze, że nie doceniacie, mam wieksze szanse w turnieju bahahaahaha  :twisted:
Gabinet Weterynaryjny Drob-Wet w Kielcach
www.drob-wet.pl

baal

• *
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 13, 2006, 07:22:55 pm »

miki nie masz 13 lat prawda??
A karty ZAWSZE sie koncza i newazne jak dobrze grasz. A co do reszty twoj deck twoja wola

Ivil

• *
  • Apostół Flaków
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 13, 2006, 07:41:30 pm »

soul burny i blood fury byly fajne jak gralem swoja pierwsza talia tremere, kupilem wtedy tadeusza za 5zl i Arcane library za kolejne 5zl, a za renegade garou dostalem tyle kart z tha ze ojapierdykam, ale to byle tyle lat temu ze juz nawet nie potrzfie sobie przypomniec ile dokladnie. generalnie combatem na tha jestes w stanie spalic 5-6 wampirow pozniewaz wymaga ostrego combo, Theft to jedyna sluszna pierwszoturowka chyba ze skladasz na pot, albo na serenade. BtW - dobra karta w ilosci 2 - ale to wszyscy wiedza, Caudron jest z dupy - ale to tez wszyscy wiedza, EG jest dobry tylko dla dragosa ( no to ja cie za 10kk), combat z tha jest fajny do toolboxow albo w polaczeniu z quietusem.

ogolnie moim zdaniem Tha/Dom != dobry combat
...Ma na imię Lucyfer... W skrócie Lucek.

O Lucyferze, ja w ciebie wierze!
czarne pacierze wyje jak zwierze!
I mówiąc szczerze złożę w ofierze
Trzy małe jeże lub nietoperze!
Tylko Szatanie, daj mi coś za nie
Bo mowiąc prawdę, nie były tanie...

Miki

• *
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 13, 2006, 08:26:23 pm »

Nie, mam 18 i uważam, że jak ktoś potrafi grać i ma dobry deck to zawsze ma na ręce co potrzeba (nie żeby zajechać cały stół rzecz jasna, tylko ma karty potrzebne do efektywnego działania swojej talii). Nie mówię, że ja to umiem, bo jestem leszczem w porównaniu do np Dude'a, ale uczę się i czynię takie właśnie obserwacje oraz staram się to stosować w swoich grach.
www.drob-wet.pl

baal

• *
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 13, 2006, 09:25:44 pm »

No Dude to morderca prawdziwy, killer rzeklbym, zalatwai wszytkich z zamknietymi oczami, ustami, jedna reka zaiwazana na plecach oraz nogam poddanymi pedicure. :lol: No nie Dude :D
A abstra*cenzura*ac to nie trzeba dobrze grac trzeba miec dobrze zlozoyny i wywazony deck oraz Dreamsy i visite to zawsze masz cos dobrego na reku. A mowie dalej ze niewazen jak grasz a karty ZAWSZE SIE KONCZA :D

Dude

• Global Moderator
  • *
  • (Former) Archbishop of Warsaw
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 13, 2006, 11:30:49 pm »

dzieki baal za chwile szyderstwa  :lol: chociaz sie zgodze, do pelnej samozajebistosci jeszcze mi daleko  :lol: (ale pracuje nad tym):)
wez wszak pod uwage, ze Miki uczyl sie grac m.in. ode mnie , Calibana i ToYa (w koncowej fazie, tzn odkad jestem princem), nie on jeden zreszta, i uwazam ze sie nauczyl :) to ze zasiadajac z ludzmi z wawy do stolu (jak sie pojawia ofc) musze sie liczyc z prewencyjnym lomotem, to inna sprawa :)

a ja nadal uwazam ze combat na tre jest swietny (pracuje obecnie nad jednym), i naprawde mozna pokombinowac. duzo manewrow, olewasz fortka, przy dobrym zlozeniu mozna powalczyc, ok, klasyczny deck combatowy (jak rzekl Gali :) ) wgniecie ich w ziemie, tyle ze poza wgniataniem w ziemie nic nie zrobi :) a kolesie za chwile sie wytocza (chantry to zajebista lokacja)
inna sprawa ze tremerami nie gra sie latwo
i wez pod uwage efektywnosc - zeby wbic tremucha w ziemie potrzebujesz paru kart (drawing, grabie, strike z pot albo agravy itp), a daleki plus theft to 1-2 karty (czasem masz manewr z intercepta). tremuchy vs tzi to zupelnie odrebna kwestia, nie mozna miec wszystkiego :)

btw rzadko koncza mi sie karty :)
"It is no measure of health to be adjusted to a profoundly sick society" - Jiddu Krishnamurti

Retired

Miki

• *
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 16, 2006, 01:13:21 pm »

A mi sie dość często zdarza przewinąć, jak na stole są 2-3 ścianki. Ale filozofia tkwi w tym, żeby przed tym przewinięciem pojechać stół :D No i tremere to mogą, bo poza combatem mają odbijarki, bleedy i fajne przeszkadzajki :) A zwykły combat, często nawet jak wyczyści sobie pole to i tak nie wybleeduje preya w rozsądnym czasie.
www.drob-wet.pl

baal

• *
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 16, 2006, 01:38:55 pm »

Nie obraz sie ale to nic odkrywczego :)
No pozdro i milego grania tremerami jak mowilem grasz jak lubisz :)

Miki

• *
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 17, 2006, 09:54:03 pm »

A co odkrywczego da sie na ten temat napisać? ;)
www.drob-wet.pl