Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Dealbreaking  (Przeczytany 17047 razy)

mirumo

• *
Odp: Dealbreaking
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 22, 2008, 05:23:52 pm »

A nie uważasz że gra jest przyjemna tylko wtedy gdy każdy z graczy chce wygrać? Jak widzisz przyjemnosc w samym bawieniu sie kartami to polecam pasjansa  :wink: :D
PVP Team

Ivil

• *
  • Apostół Flaków
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 22, 2008, 05:32:01 pm »

Nie rozumiem dlaczego lamanie deala ma psuc gre. Moim zdaniem wampir to gra polityczna i jak wchodzisz z kims w uklad to musisz sie liczyc z tym ze zostaniesz oszukany.

Mimo wszystko ja chyba jednak poszukam czegos bardziej dziecinnego... mirumo sprowadzasz Eve CCG nie ? :P
...Ma na imię Lucyfer... W skrócie Lucek.

O Lucyferze, ja w ciebie wierze!
czarne pacierze wyje jak zwierze!
I mówiąc szczerze złożę w ofierze
Trzy małe jeże lub nietoperze!
Tylko Szatanie, daj mi coś za nie
Bo mowiąc prawdę, nie były tanie...

Wok

• *
  • Twierdza wrocław
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 22, 2008, 05:49:32 pm »

To że każdy gracz chce wygrać jest oczywiste i inaczej gra byłaby bez sensu. Natomiast łamanie deali czyli oszustwo... Pewnie gracie czasem w jakieś strzelanki po sieci. Jak się czujecie gdy jakaś lama, która nie umie grać odpala cheaty? Źle! Bo zaczyna oszukiwać i łamie przyjemność gry. Tak samo tutaj. Jak bym chciał sobie pooszukiwać to mogę wyjść na ulice i... a od gry oczekuje fair play. Po za tym skoro ktoś łamie deal to znaczy, że nie zawierasz z nim deali. A czym byłaby bez tego ta gra? Kolejna biedną karcianką, w której liczy się tylko czy wydałeś na decka 30 czy 3000 zł.
Lepiej przegrać dziesięć partii i się czegoś nauczyć, niż dziesięć wygrać i popaść w pychę.

mirumo

• *
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 22, 2008, 05:52:46 pm »

Oszukiwanie to łamanie zasad gry, w zasadach gry nie pisze ze nie mozna łamać deali.
PVP Team

Wok

• *
  • Twierdza wrocław
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 22, 2008, 05:57:17 pm »

Ale zasada dealu jest ze musi być dotrzymany inaczej byłby bez sensu. Tak więc deal jest jakby aneksem do reguł gry.
Lepiej przegrać dziesięć partii i się czegoś nauczyć, niż dziesięć wygrać i popaść w pychę.

Marchewa

• *
  • da n00bz house
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:02:25 pm »

a mozesz mi pokazac w wikipedi albo gdzies dokladnie te zasady dealu ?
ivil jak chcesz mam troche kart na sprzedaz :P i wcale nie jest dziecinna !!! ;) :D :D :D
In V:tes world
                                                                                                                I am Lord Voldemort

Wok

• *
  • Twierdza wrocław
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:12:03 pm »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Umowa
Umowa (łac. contractus) - w prawie cywilnym to zgodne porozumienie dwóch lub więcej stron, ustalające ich wzajemne prawa lub obowiązki. Według bardziej szczegółowej definicji umowa to stan faktyczny polegający na złożeniu dwóch lub więcej zgodnych oświadczeń woli zmierzających do powstania, uchylenia lub zmiany uprawnień i obowiązków podmiotów składających te oświadczenia woli. Umowy są zawsze co najmniej dwustronnymi czynnościami prawnymi.

coś jeszcze?

Marchewa

• *
  • da n00bz house
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:14:56 pm »

no swietnie ... piekna definicja ... ale nigdzie nie jest napisane ze nie mozna zlamac/przerwac/zmienic umowy ;)
In V:tes world
                                                                                                                I am Lord Voldemort

Wok

• *
  • Twierdza wrocław
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:23:14 pm »

Kpisz czy Ci się nudzi? Jaki sens ma zawieranie jakiejkolwiek umowy jeżeli nie ma obowiązku jej wypełniania? Nie chce mi się szukać co na ten temat mówi prawo, ale sprawa jest tu oczywista.

Ivil

• *
  • Apostół Flaków
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:44:45 pm »

Dla mnie jedyna oczywista sprawa jest fakt ze kazdy ma swoje zdanie na ten temat. Ja na przyklad wole jak ktos wejdzie deal i go zlamie niz jak probuje cos wysuplac na slowkach i niedomowieniach (powtarzam sie ?). Jak ktos zlamie deala nie pojde przeciez plakac i nie bede mu probowal wmawiac ze jego sposob grania jest gorszy, owszem jest moze pewien sentyment do "starej szkoly" ale to juz bylo tu walkowane dziesiatki razy. Nie powiem nawet ze sposob grania naszej ikony jest zly, ktory (podobno) sklada decki ktore, mogl by na poczatku turnieju odpalic po czym uderzyc na disco-kukuryny i wrocic zgarnac golowna nagrode :P

@Marchewa
Ty grasz czy sie pozbywasz kolekcji ? Zrobilem flashowy tutorial gdzies na stronie ale niewiele mi rozjasnil, zastanawialem sie czy moze nie zaczac grac bo arty sa fajne ale nie mam z kim grac. Silver mowi ze to taki vtes w kosmosie ale on mowi rozne rzeczy...
...Ma na imię Lucyfer... W skrócie Lucek.

O Lucyferze, ja w ciebie wierze!
czarne pacierze wyje jak zwierze!
I mówiąc szczerze złożę w ofierze
Trzy małe jeże lub nietoperze!
Tylko Szatanie, daj mi coś za nie
Bo mowiąc prawdę, nie były tanie...

mirumo

• *
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:46:41 pm »

Ale VTeS to nie prawo cywilne tylko gra karciana . Nie ma co na siłe przekonywać, graj jak chesz tylko prosze bez komentarzy w stylu, że to bez sesnu i na poziomie dziecka, nie potrafisz tego zrozumieć nie ma problemu, zrozum tylko ze ktos moze miec na to inny pogląd.

Peace, love etc. etc.  :D
PVP Team

Wok

• *
  • Twierdza wrocław
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:49:27 pm »

Powiem to tak: Wezmę kolegów i poczekam na Ciebie pod szkołą i wylądujesz w szpitalu. Możesz uważać, że to nie sprawiedliwe, a ja powiem, że wierze w prawo dżungli. Uważasz, że to ma sens?

Docent

• *
  • *censored*
« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:56:42 pm »

Powiem to tak: Wezmę kolegów i poczekam na Ciebie pod szkołą i wylądujesz w szpitalu. Możesz uważać, że to nie sprawiedliwe, a ja powiem, że wierze w prawo dżungli. Uważasz, że to ma sens?

juz wiem z kim nie chce grac :D
zalosc...

Saros

• *
  • The All Seeing Eye ;)
    • Born to Design - projektowanie stron internetowych
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:58:05 pm »

Trochę chyba przesadzasz... Po pierwsze: V:TeS to tylko gra -  jeżeli ktoś złamie tu deala nie ma to żadnych konsekwencji zdrowotnych czy materialnych (poza tym, że mogą się przez to zmniejszyć szanse na zdobycie przez Ciebie jakiejś nagrody, co najwyżej).
Po drugie - kto tu twierdził, że łamanie deala jest, cytuję: "sprawiedliwe"? Jest to po prostu część gry i z całą pewnością nie jest to oszustwo. Ja osobiście łamania deali nie lubię i tego nie robię, ale jeżeli trafię na kogoś, kto z takiej formy urozmaicenia rozgrywki :wink: korzysta, na pewno nie nazwę go oszustem... Oszustwem było by celowe łamanie zasad gry, a o łamaniu deali, jak wspomniane było w wielu wcześniejszych wypowiedziach, w zasadach gry nie ma mowy.
All that we see or seem is but a dream within a dream.

borntodesign.pl

Wok

• *
  • Twierdza wrocław
« Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 22, 2008, 06:59:49 pm »

No dobra, to umówmy się od razu, że deale można sobie łamać i nawet się nie odzywam. Tylko pytam co wam potem zostanie z tej gry?