Po wstepnej rozmowie z Szewem rozpoczynam topic.
Przeczytalem wypociny z Pragi niektorych

i postanowilem cos zaproponowac. Na wstepie mowie, ze nie bede w stanie ja tego organizowac w takiej formie o jakiej mysle.
Ale od poczatku.
PolTour 2009 w mojej koncepcji ma byc cyklem turnieji ktore odbywalyby sie przez caly rok 2009 a finalowy turniej na ktorym rozdano by nagrody rozegrany bylby z okazji Mistrzostw Polski lub po prostu turnieju finalowego - jedna uwaga! turniej ten musialby sie odbyc w Warszawie, lub innym miejscu z latwym dojazdem dla kazdego (czyt. tak samo daleko).
Kazdy turniej z cyklu PolTour kosztowalby wejscie wiecej powiedzmy o 7-10PLN. Przy zalozeniu, ze na turnieju w Pszczynie zagra 20-30 osob kazda placac po 10 PLN wiecej daje to kwote 200-300 PLN. Jesli takich turnieju rozegramy w roku 6-8 to da nam to niezla sumke ktora rozdzielimy na nagrody za klasyfikacje po ostatnim turnieju (oraz jakies losowe boostery/upominki itd dla miejsc nizszych).
Turniej zaliczany do PolToura musialby byc ogloszony minimum 1-1.5 miesiaca wczesniej na tym forum z zaznaczeniem, ze bedzie to turniej z cyklu.
Punktowane beda miejsca zajete na kazdym turnieju a nie ranking.
Inaczej niz Archon, trzeba potraktowac final turnieju. Musi byc zwyciezca ale takze drugie, trzecie, czwarte i piate miejsce turnieju. Mozna to spokojnie klasyfikowac na podstawie VP w finale (jesli rowne GW w zasadniczej rundzie, jesli rowne VP, jesli rowne TieBreakery).
Przykladowa punktacja :
01 miejsce - 30 pkt
02 miejsce - 26 pkt
03 miejsce - 23 pkt
04 miejsce - 20 pkt
05 miejsce - 15 pkt
06-11 miejsca - 10 pkt
12-17 miejsca - 5 pkt
18+ miejsca - 2 pkt
Punkty sumujemy i po ostatnim turnieju rozdajemy nagrody wedlug koncowych standingow.
Pozostaje kwestia kasy ktora bedzie musial gdzies przelac organizator i rozliczyc sie z tego na forum (skan/pdf dowodu wplaty?).
Nie wiem czy zgodzi sie osoba ktora proponuje by sie tym zajela i koordynowaniem calego cyklu ale mysle o Dude

- pzdr.
Nie wiem czy pomysl wypali, jak sie na to zapatrujecie ale jesli chcemy by bylo lepiej, trzeba grac competitive

tyle ode mnie. czekam na komentarze