Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Zasady Liga VTES 2010  (Przeczytany 1566 razy)

Szewski

• Global Moderator
  • *
Zasady Liga VTES 2010
« dnia: Stycznia 13, 2010, 05:58:03 pm »

Generalnie najważniejsze rzeczy się nie zmieniają.

1. KAŻDY może zorganizowac ligowy event.
2. Jedno miasto robi JEDEN ligowy event za wyjątkiem eMPeków i ECQ które może się czasem dublować.
3. Do generalnego rankingu bierzemy pod uwagę 6 najlepszych wyników z całego roku łącznie z turniejem finałowym. Przy równym wyniku w przypadku np. dwóch graczy decyduje liczba finałów, potem ilość gw, potem vp. Ranking pomaga prowadzić PUDEL (dzięki!!!)
4. Punktacja wygląda tak samo jak w zeszłym roku (tj. 1vp=1pkt rankingowy; 1GW=2pkt rankingowe) z tą różnicą, że KAŻDY kto wygra finał otrzymuje specjalną premię punktową wyliczaną ze wzoru ilość graczy total na turnieju/5 czyli np. jest 20 graczy na turnieju; wygrywam :) dostaje premię w wysokości 4pkt.
5. Organizator, który nie gra otrzymuje 7pkt do swojego rankingu (wyni równy 1GW i 5VP)
6. Z każdej wejsciówki Organizator przeznacza 5pln na nagrody na turniej finałowy (i nagrody za tzw. ligę, kto był na finale 2009 ten wie o co kaman :)), które to albo przekazuje mi po turnieju OSOBIŚCIE albo przelewa mi do 7 dni na nasze ligowe konto. Każy Org dostanie wszystkie potrzebne namiary
7. Nad poprawnością zasad i innymi duperelami czuwam JA. Każdemu, komu się to nie podba, mówię "Goodbye" :)
8. Kalendarz szczegółowo będzie ustalany kwartalnie (roczny plan postaram się zamieścić po Wawie) w porozumieniu z Organizatorami. Przypominam o rzetelności w organizacji i proszę o podawanie wstępnych terminów w miarę szybko. W przypadku kiedy kilka miast będzie walczyć o ten sam termin ZAWSZE będę brał pod uwagę i preferował osoby z doświadczeniem w organizacji turniejów vtesa-sorry debiutanci :) musicie na reputację zapracować :)

Tyle na razie. Jak ktos czegoś nie zrozumie to...trudno :) niech próbuje może wyjaśnię :)

pzdr

Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

alek

• *
Odp: Zasady Liga VTES 2010
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 13, 2010, 07:17:20 pm »

to ja czegos nie zrozumialem :) skad punkt o tym, ze w ciagu roku w jednym miescie moze byc tylko jeden turniej ligowy? w ten sposob z gory ogranczamy sobie ilosc turniejow, a nie bardzo widze powod dla ktorego chcielibysmy to robic.

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 13, 2010, 07:57:59 pm »

W zeszłym roku było 11 turniejów i już były głosy że jest za dużo. W tym roku ma być docelowo 16. Mają dojść takie miasta jak Poznań, Szczecin, być moze Hajnówka :). Chodzi o to, żeby nie było takiej sytuacji, że każdy turniej jest ligowy. Chcę dbać o poziom turniejów a poziom to także frekwencja, lokal... poza tym chcę uniknąć sytuacji, że Ci, którym zależy sztucznie podbijają pkt w rankingu. I tak zrezygnowałem z kwestii regulaminowej typu "aby turniej był ligowy musi być np minimum 12 osób".
Jeśli uważasz, ze 12-16 turniejów w ciągu roku (ligowych) to za mało (a uwierz mi, sam będziesz na maks 8-10) to smiało zajmij się kordynacją tego przy większej ilości. Do tego zapewnij wszystkim chętnym support...mnie to przerasta jeśli chcesz wiedzieć :)...
Pzdr
Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

Dude

• Global Moderator
  • *
  • (Former) Archbishop of Warsaw
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 13, 2010, 08:01:37 pm »

tak sie wtrace - to daje opcje dla organizacji turniejow ludziom, ktorzy wczesniej tego nie robili, a ktorzy chcieliby sie do owego szczytnego przedsiewziecia podlaczyc :D
poza tym to neguje tez takie opcje, jak np co 2 miesiace turniej w Bydgoszczy, ktory moglby byc ligowy, ale moim skromnym zdaniem byloby to z dupy (z calym szacunem dla Zica i ekipy z Bydgoszczy)
tak przynajmniej jest fair, + nowi orgowie dostaja opcje zrobienia czegos swojego, a ich grupa graczy moze dzieki temu zyskac
"It is no measure of health to be adjusted to a profoundly sick society" - Jiddu Krishnamurti

Retired

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 13, 2010, 08:09:19 pm »

własnie chodzi o to, żeby póki co LIGA popularyzowała vtesa tam gdzie go nie ma. Wiadmomo, że Wawa, Pszcyna, Bydzia itp sobie poradzą z jednym eventem ligowym. Chcę żebyśm,y zawitali do Szczecina, Poznania, Hajnówki, może Gdyni, Bolesławca (jeśli jeszcze żyją :)), może Jeleniej Góry albo Zielonej :), Wadowic (gdzieś tam też były wampoy :))

to mam właśnie na myśoi robiąc ligę a nie to, że jeździmy do 6 miast 3-4 razy w roku i napierdlamy się w 15 osób :)

pzdr
Dlaczego jestem bucem?

c) i

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 13, 2010, 08:16:41 pm »

Od Bydgoszczy sie odwalcie :).
Juz wstepnie z Pudlem gadalismy jakis czas temu i sobie bedziemy lokalne turnieje robic co jakies 2 miesiace. Jak ktos bedzie chcial wpasc spoza regionu to serdecznie zapraszamy. Dla mnie tez bez sensu jest opcja zeby co 2 miesiace byl turniej ligowy w Bydzi. Chce aby sie troche  nowi gracze zmotywowali  do wyjazdow .

Sztuczne nabijanie punktow to troche teoria :). jak ktos jest dobry to spokojnie mu te 6 turniejow wystarczy zeby byc w top-5 :).

Co do limitu osob (12) to nie ma potrzeby. W tym roku najmniejsza liczba graczy to chyba bylo 14 osob. Zle nie jest oglonie z frekwencja jedynie MP i EC troche blado wypadly jesli wziac pod uwage range turnieju.

Zwiekszenie ilosci turniejow do 16 tez jest dobrym pomyslem. Mysle, ze teraz kazdy bedzie mial okazje zagrac przynajmniej w tych 6 turniejach, a Ci ktorzy beda jezdzili czesto rowniez beda mieli bonusy (wieksze szanse na zwyciestwo i dodatkowe premie itp.)

Poza tym zadnych komentarzy nie mam. Wydaje mi sie, ze regulamin sprawdzil sie w tym roku. poprawka z punktami za zwyciestwo jakos wiele nie zmieni, ale jednak zawsze beda premiowani dodatkowo zwyciezcy co jest jak najbardziej OK.

Jedyne co teraz pozostaje to jezdzic, torporyzowac i zbierac punkciki  :twisted: Zaczynamy w sobote, hehe
Every night and every morn
Some to misery are born.
Every morn and every night
Some are born to sweet delight.
Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 13, 2010, 08:20:40 pm »

ja Ci qwa ztorporyzuje :) chyba Ciebie w piatek :)

A poważnie to radzę spojrzeć  (tak do wszystkich to pisze Zico, nie żeby jakoś personalnie :)) w topic "kalendarz na I kwartał..." bo tam zachodzą pewne zmiany i wszyscy zainteresowani organizacją eventów ligowych powinni się z tym zaznajomić :)
Dlaczego jestem bucem?

c) i

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 13, 2010, 08:37:12 pm »

Kontroluje wszystko - juz sie wypowiedzialem w topicu kalendarzowym.
Every night and every morn
Some to misery are born.
Every morn and every night
Some are born to sweet delight.
Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 13, 2010, 08:39:15 pm »

żeby Cię Moderator nie zamknął, On tu wszystko kontroluje :)

Dlaczego jestem bucem?

c) i