Generalnie najważniejsze rzeczy się nie zmieniają.
1. KAŻDY może zorganizowac ligowy event.
2. Jedno miasto robi JEDEN ligowy event za wyjątkiem eMPeków i ECQ które może się czasem dublować.
3. Do generalnego rankingu bierzemy pod uwagę 6 najlepszych wyników z całego roku łącznie z turniejem finałowym. Przy równym wyniku w przypadku np. dwóch graczy decyduje liczba finałów, potem ilość gw, potem vp. Ranking pomaga prowadzić PUDEL (dzięki!!!)
4. Punktacja wygląda tak samo jak w zeszłym roku (tj. 1vp=1pkt rankingowy; 1GW=2pkt rankingowe) z tą różnicą, że KAŻDY kto wygra finał otrzymuje specjalną premię punktową wyliczaną ze wzoru ilość graczy total na turnieju/5 czyli np. jest 20 graczy na turnieju; wygrywam

dostaje premię w wysokości 4pkt.
5. Organizator, który nie gra otrzymuje 7pkt do swojego rankingu (wyni równy 1GW i 5VP)
6. Z każdej wejsciówki Organizator przeznacza 5pln na nagrody na turniej finałowy (i nagrody za tzw. ligę, kto był na finale 2009 ten wie o co kaman

), które to albo przekazuje mi po turnieju OSOBIŚCIE albo przelewa mi do 7 dni na nasze ligowe konto. Każy Org dostanie wszystkie potrzebne namiary
7. Nad poprawnością zasad i innymi duperelami czuwam JA. Każdemu, komu się to nie podba, mówię "Goodbye"

8. Kalendarz szczegółowo będzie ustalany kwartalnie (roczny plan postaram się zamieścić po Wawie) w porozumieniu z Organizatorami. Przypominam o rzetelności w organizacji i proszę o podawanie wstępnych terminów w miarę szybko. W przypadku kiedy kilka miast będzie walczyć o ten sam termin ZAWSZE będę brał pod uwagę i preferował osoby z doświadczeniem w organizacji turniejów vtesa-sorry debiutanci

musicie na reputację zapracować

Tyle na razie. Jak ktos czegoś nie zrozumie to...trudno

niech próbuje może wyjaśnię

pzdr