Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: EC 2011 - 11-13 XI Warszawa - pomysły, ogłoszenia, wszystko co związane z EC  (Przeczytany 10909 razy)

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...

Panowie i Panie (nieliczne, nawet bardzo nieliczne), jako , ze EC zbliża się wielkimi krokami, nalezy powoli zacząć myśleć o tym, co, kto i kiedy zrobimy aby była to impreza niezapomniana i jedyna w swoim rodzaju.
W tym temacie będziemy prowadzić dyskusje i zamieszczać wszelkie pomysły i idee związane z EC 2011.

Na dzień dzisiejszy wiemy, że EC będzie się składac z 4 eventów głównych :
11 listopada - Last Chance Qualifier
12 listopada - DAY 1
13 listopada - DAY 2 (TOP 40 players from DAY 1)
13 listopada - First Chance Qualifier

Oprócz tych eventów zapowiedziałem już Szewskiemu, że zajmę się organizacją turnieju Legendary Vampire dla TOP 25 graczy na swiecie (odbędzie sie w piatek 11 listopada, rownolegle z LCQ).

Na dzień dzisiejszy nic nie wiem o dalszych planach Radka, ale mam nadzieje, ze razem postaramy sie o jak najlepsze przygotowanie eventu.
Wszelkie pomysly mile widziane. Kilka osob z Polski bylo juz na EC w innych krajach i wiedza co bylo OK, fajne i cool, a co nie do konca super ;).

Pokażmy kiepszczakom, ze potrafimy.

Propozycje :
1. Stoisko z grami/kartami/gadżetami itp.
2. Sponsor
3. Week of Nightmares
4. Gadzety na wjazd dla uczestnikow
5. Koszulki - nrozmiary (plus kasa ??) podczas pre-rejestracji
6. Pudelka na karty

SIŁA I HONOR !!!
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2011, 08:31:36 pm wysłana przez warGrim »
Every night and every morn
Some to misery are born.
Every morn and every night
Some are born to sweet delight.
Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.

Julian

• *
Odp: EC 2011 - 11-13 XI Warszawa - pomysły, ogłoszenia, wszystko co związane z EC
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 12, 2011, 10:31:03 pm »

Witam
Ja odnośnie EC2011.
Potrzebne będzie jakieś mięso armatnie do prac związanych z organizacją i przygotowaniem już na miejscu, w czasie trwania imprezy ?

Pozdrawiam

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...
Odp: EC 2011 - 11-13 XI Warszawa - pomysły, ogłoszenia, wszystko co związane z EC
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 12, 2011, 10:51:42 pm »

Witam
Ja odnośnie EC2011.
Potrzebne będzie jakieś mięso armatnie do prac związanych z organizacją i przygotowaniem już na miejscu, w czasie trwania imprezy ?

Pozdrawiam

Podejrzewam, ze kazda para rak sie przyda.
Some to misery are born.

ZygA

• *
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 13, 2011, 12:37:34 am »

Zapewne Szewo albo Ty już tym się zajęliście, ale taka najwcześniejsza informacja dla graczy z innych krajów powinna dotyczyć Hotelu i opcji rezerwacji... pewnie i tak już to ruszyło ale wzorem innych krajów takie info wraz z innymi najlepiej by było zamieścić na jakieś dedykowanej tematowi stronce.

Niestety poza pisaniem pomysłów obecnie nie jestem w stanie nic pomóc.

Inną rzeczą  o jakiej mi się przypomniało to sponsor, Jabass na ECQ kiedyś fajnie zadziałał z jakimś tam sklepikiem/skelepem  i rozpropagował imprezę na tyle co się dało...nawet odniosło to sukces (największy turniej VTESa w Polsce)
Wydaje mi się że to dobry trop którym można podążać.

Życzę wam powodzenia w realizacji tak zacnej imprezy, oraz trzymam kciuki za mega sukces jakiego jeszcze europejski VTES nie widział ;)

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 13, 2011, 07:39:31 am »

Strona, z tego co wiem, ma ruszyc lada dzien - tym juz sie zajmuje Szewo.

Mysle, ze do konca lutego musimy juz przedstawic szczegolowy plan dzialania.

Sponsor - dobra rzecz - o tym trzeba pomyslec.
Ja myslalem tez o tym, zeby uruchomic znajomosci w mediach. Ja niestety mam wylacznie jakies szczatkowe znajomosci w bydgoskiej prasie, ale moze jest ktos, kto zna "ludzi z Warszawy" ? :). Rozglos jest nam potrzebny, warto wyslac info do gazet, radia i telewizji. Moze sie uda namowic kogos na odwiedziny. Myslalem rowniez o nakreceniu dokumentu z EC, ale tutaj juz Radek ma wieksze mozliwosci i doswiadczenie. Niech cos po tym wszystkim zostanie dla potomnych.

Kolejna sprawa to noclegi. Mysle, ze ciezko bedzie o to, zeby graczy z PL stac bylo na oplacenie hotelu.
Czy ktos z Warszawy moglby rozejrzec sie za jakims tanim miejscem na nocleg grupowy ?
Moze jakies akademiki itp. ?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 07:44:35 am wysłana przez warGrim »
Some to misery are born.

mirumo

• *
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 13, 2011, 08:43:16 am »

A coś w stylu week of nightmare, dla ludzi którzy przyjadą wcześniej? Można by się zorientować jak już strona będzie na chodzie, czy ludzie byli by tym zainteresowani. Jakieś gry, drafty, zwiedzanie (o ile w Warszawie jest co zwiedzać ;P), smakowanie polskiej wódki etc. :)
PVP Team

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 13, 2011, 08:57:36 am »

A coś w stylu week of nightmare, dla ludzi którzy przyjadą wcześniej? Można by się zorientować jak już strona będzie na chodzie, czy ludzie byli by tym zainteresowani. Jakieś gry, drafty, zwiedzanie (o ile w Warszawie jest co zwiedzać ;P), smakowanie polskiej wódki etc. :)

O tym tez pomyslalem.
W sumie w tym roku w Paryzu tez byly turnieje i luzne gierki w tygodniu.
Nawet sie z Toyem raz wybralismy. BYla szansa pograc z TOP graczami :)
Some to misery are born.

vilow

• *
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 13, 2011, 11:33:24 am »

Ja chętnie pomogę jak coś - tylko dajcie znać co trzeba  :D
Nie wiem czy na takich większych turniejach są jakies spoty gdzie rozkladaja sie ludzie sprzedajacy karty etc? Jak gralem w Magica to czasem byly takie rzeczy :)

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 13, 2011, 11:53:05 am »

Ja chętnie pomogę jak coś - tylko dajcie znać co trzeba  :D
Nie wiem czy na takich większych turniejach są jakies spoty gdzie rozkladaja sie ludzie sprzedajacy karty etc? Jak gralem w Magica to czasem byly takie rzeczy :)

Pewnie , ze jest taka opcja.
Na ostatnich trzech EC na ktorych bylem, zawsze swoj punkt mial Orian Gissler i mozna bylo u niego kupic doslownie wszystko do VTESa!!!
Teraz tez bedzie okazja sprzedac czesc swojej kolekcji. Chetnych na pewno nie zabraknie.
Nie wiem na ile pozwoli hotel, ale pewnie nie bedzie problemow z rozstawieniem takiego stoiska. Tutaj juz powinien sie Nowy wypowiedziec.
Some to misery are born.

Nowy

• *
  • С.Т.А.Л.К.Е.Р.
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 13, 2011, 12:50:25 pm »

Jeśli stoisko będzie się znajdowało w obrębie sali a nie gdzieś na korytarzu to nie ma żadnego problemu i przeciw wskazań.
"Dobrej Zony wszystkim i co by nam nie chorować".

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 13, 2011, 02:39:06 pm »

luzik, wypowiem się co do najbliżych planó w przyszłym tygodsniu :)

Wszystkie koncepcje są brane pod uwagę więc śmiało postujcie, tylko z sensem :)

p.s. strona jest na ukończeniu ale nasza-vtesowa, za stronę stricte EC trzeba się będzie w lutym zabrać, jacyś chętni do ogarnięcia tematu?
Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

mirumo

• *
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 13, 2011, 08:49:49 pm »

Trzeba by jeszcze pomyśleć nad jakimś fajnym stuffem za wpisowe, na Majorce była mata i countery, w Paryżu były gej torby i przypinki. Mnie pomysł na dawanie czegoś związanego z kartami ale nie będącego kartami samymi w sobie bardzo przypadł do gustu. Może jakieś fajne koszulki na karty? pudełka na decki? klasery? Szewski coś wspominał chyba o t-shirtach, to też fajny pomysł, tylko będzie logistyczny problem z rozmiarami. Z drugiej strony jakby przy okazji rejestracji można było wybrać od razu rozmiar, to mogło by zachęcić ludzi do rejestrowania się wcześniej, co jest chyba pożądane.
Pomysł z filmowanie też jest bardzo fajny, w końcu z Szewski to nasz polski Tarantino ;P
PVP Team

szatyn

• *
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 13, 2011, 09:26:39 pm »

na moje pudelka na decki byly by na wypasie bo ciezko znalezc metalowe pudelko do wampa nowym graczom

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 13, 2011, 10:06:27 pm »

na pewno myślę o pierwszym porządnym filmie z EC :)

koszulki z podawaniem rozmarów przy rejestracji wstępnej-super pomysł, jest tylko kwestia kasy...ale o tym wszystkim napiszę jak zbiorę to do kupoy next week :)

piszcie piszcie
Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

baal

• *
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 13, 2011, 10:09:19 pm »

kubki z Vtesem :D Albo custom made flaszka przepalanki :D