Low Winter Sun: Szczecin 2014
4 Styczeń 2014
12 meridies - 10.30 PM
Lokacja: Małpi Gaj, Dworcowa 19, Szczecin
Wpisowe: 25 PLN
Rundy: 3R + F
Time Limit: 2H (trzy rundy) + 2.5H (finał)
Info: 0048 500511890
VEKN ID #: not required, provided at need
deck list: not required
Mapa Drogowa:
12:00 - 12:45 Zapisy
12:45 - 14:45 Runda I
14:45 - 15:40 Przerwa
15:40 - 17:40 Runda II
17:50 - 19:50 Runda III
20:00 - 22:30 Finał
Słowo od organizatora:
Sezon ligowy 2014 AD czas rozpocząć! Dając zatem dobry przykład, postanowiłem zerwać się ze świeżością wieczoru na równe nogi, i zorganizować coś, aby nie było, że nie ma komu pierwszemu drzwi otworzyć, i zaglądnąć cóż to nam ciekawego rok nowy niesie. Liczę na to, że za mną ruszy lawina zgłoszeń do naszego nowego Koordynatora Kalendarza, i nie będzie się mógł wygrzebać spod aplikacyj.
Turniej odbędzie się dosyć nietypowo, bo niezwykle wcześnie – już czwartego dnia Stycznia. No ale to po to, coby do Szczecina mogło zajechac jak najwięcej krwiopijców. Liczę na magiczną..... siódemkę przyjezdnych. My postaramy się dołożyć drugie tyle, i będzie zacnie. Napijemy się, pogramy, a zwycięzcy sława, slot na EC, pudełeczko drewniane, kilka boosterków, i punkty w Lidze. Przez nie krócej jak trzy tygodnie będzie nam szczęśliwiec leaderował w zestawieniu.
Tak więc zapraszam wszystkich serdecznie. Ale przestrzegam... W Małpim Gaju jest ciemno. Byłem tam dziś dzień pierwszy raz w życiu, i wiem, że trzeba się wyposażyć w noktowizory, aby między drzewami się widzieć. Lampę nam mają podstawić i stolik na mojego nieszczęsnego laptopa, ale... A właśnie! Są i pozytywy. Mamy rezerwację na cztery stoliki umieszczone na samym końcu lokalu, więc nikt nam się wtryniać nie będzie. Toaleta między barem a naszym koncikiem. Bar ma piwa i wódki... Jadła nie serwują. Na jadło trza wyskoczyć będzie z Gaju.
Sanie parkować można na pobliskim Placu Batorego. Miejsca może szczególnie dużo tam nie ma, jednak w sobotę nie powinno być szczególnego tłoku. Gaj widać z Placu, więc jadąc do Grodu Gryfów można śmiało wbić Kaśce do głowy Plac Batorego, a nie przejmować się dokładnym adresem. Będąc na miejscu wystarczy zadzwonić do SLave’a, a ten posłusznie wyjdzie na spotkanie.