Rozrywka > Planszówki
jaka kupic planszowke
alek:
jakie polecacie planszowki dla 2 i wiecej osob (moze tez dzialac w pojedynke)? tak, żeby dało radę zagrać z żoną/ dziewczyną. Rczej odpadają najcięższe tytuły wymagające długiego zapoznawania się z zasadami i wielogodzinnej rozgrywki. Na razie zastanawiam się nad:
Eldritch Horror
Pandemic
Robinson Crusoe
Dead of Winter
7 cudów świata
Belfort
ale może być też coś innego.
KoRneeshon:
Bogiem planszówek to ja nie jestem, ale mam "Puerto Rico" i sobie chwalę - z pewnością nadaje się do pogrania z dziewczyną. Z żoną nie. Jak masz żonę to już coś poszło nie tak i planszówka niczego nie zmieni :P
Santh:
"małe epickie królestwa", ostatnio grałem i całkiem fajna, aczkolwiek cena/wielkość trochę przeraża, mimo wszystko uważam, że warto :) proste zasady, troche podobieństw do puerto rico
alek:
--- Cytuj ---Jak masz żonę to już coś poszło nie tak i planszówka niczego nie zmieni
--- Koniec cytatu ---
to wychodzi, że dla mnie już za późno :|
w Puerto Rico grałem, ale mamy inną podobną grę (Filary Ziemi), a chciałbym coś w innym stylu
--- Cytuj ---"małe epickie królestwa", ostatnio grałem i całkiem fajna, aczkolwiek cena/wielkość trochę przeraża
--- Koniec cytatu ---
no elementów rzeczywiście mało, szczególnie przy tej cenie
Pudel:
Graliscie juz razem w cos kooperacyjnego? To bardzo specyficzny typ gier i nie kazdemu przypasuje. Ja na przyklad nie znosze coopow, choc mam w domu np. Pandemica i obiektywnie to jest dobra gra.
Jesli moga byc planszowo-karciane to sprawdz Osadnicy: Narodziny Imperium.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej