Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: bleed i rekrutowanie ally  (Przeczytany 713 razy)

popkorn

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 96
    • Zobacz profil
bleed i rekrutowanie ally
« dnia: Listopad 10, 2018, 08:56:54 am »

Dwa proste  pytanka:
1. Jeśli mój bleed zostanie zablokowany, to jest unsuccesfull i jeśli tylko mam się jak odtapowac, to mogę bleedowac jeszcze raz tym samym wampirem? Ale co jesli zostanie zredukowany do 0? Np bleed za 2, a przeciwnik redukuje go telepathic counter o 2 - mamy bleed za 0. Mogę ( jesli sie oczywiscie odtapuje) bleedowac raz jeszcze?

2. Czy jezeli allay wymaga wampira danego klanu, np Amam the Devourer (Bane Mummy) setyty, to czy akcje rekrutowania go moze podjac tylko setyta, czy wystarczy, ze mam setyte na stole, rekrutowac moze ktokolwiek?
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2018, 09:53:30 am wysłana przez popkorn »
Zapisane

Michał!

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 310
    • Zobacz profil
    • http://michalmisztal.blogspot.com/
Odp: bleed i rekrutowanie ally
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2018, 09:03:10 am »

Nie znam się, to się wypowiem:

1. Za instrukcją: A minion cannot perform more than one bleed action each turn, even if he unlocks.

Nieważne, czy bleed jest successful, czy nie (bo został zablokowany albo zredukowany do 0).

2. Only a minion who meets the requirements given on a minion card can play it, while only a Methuselah who controls a ready minion who meets the requirements of a master card can play it - czyli tylko Setyta.

SLave

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 3070
  • Szczecin
    • Zobacz profil
bleed i rekrutowanie ally
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2018, 09:08:35 am »

Correct in both cases.

Jak widać, znasz się wyśmienicie.  :wink:
Zapisane

Michał!

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 310
    • Zobacz profil
    • http://michalmisztal.blogspot.com/
Odp: bleed i rekrutowanie ally
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2018, 09:10:41 am »

Mam swoje momenty!

popkorn

  • *
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 96
    • Zobacz profil
Odp: bleed i rekrutowanie ally
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2018, 09:14:48 am »

hmm,co do pierwszego to znalazłem  w internetach dwie rożne opinie :D Ale teraz juz jestem pewien, kto sie mylil, bo znalazlem jeszcze to: " NRA rule is applied to the acting minion when the action resolves (is blocked or is successful)"

Dziękuje za odpowiedzi!
Zapisane