Niniejszym oświadczam, że rezygnuję z tytułu Księcia Warszawy, przechodzi on w ręce Maćka Broniarza (gausus).
Odkąd granie przeniosło się u nas do Gentleman's Club, to w praktyce i tak Maciek zajmował się większością aktywności Princa (rekrutacja i nauka nowych graczy, organizowanie playgrupy itp), pozostawiając mi właściwie tylko rejestrację i sędziowanie turniejów. W tej chwili wszystko będzie w jednym miejscu.
Nie mam najmniejszych wątpliwości, że warszawska ekipa będzie w dobrych rękach. Ze swojej strony oczywiście zamierzam dostarczyć poradę i wsparcie gdzie trzeba (organizacja, sędziowanie itp) oraz pomagać mniej doświadczonym graczom w budowie talii i przygotowaniu się do występów turniejowych. Mam nadzieję, że wrócimy też do idei podcastu.
Nadal pozostaję (w miarę) aktywnym graczem, więc nie znikam (nie zdążycie zatęsknić

), być może na większych turniejach będę pojawiał się jako sędzia. Niemniej jednak z mojej perspektywy kończy się pewna epoka - ostatnio zdałem sobie sprawę, że Księciem Warszawy zostałem w 2005r. (miałem wtedy 26 lat). W międzyczasie, jak niektórzy z was wiedzą, trochę się działo

I patrząc na to, jak obecnie w Warszawie sprawy się mają, przypominają mi się nasze "złote czasy", kiedy na lokalne granie co tydzień wpadało kilkanaście osób. Także na pewno będzie działo się jeszcze trochę

Maćkowi życzę powodzenia, a nam wszystkim wielu wspólnych gier razem. Do zobaczenia