Dzięki za turniej chłopaki. Było bardzo fajnie.
W sumie turbo szalony turniej bo przez 3 rundy nikt na żadnym stole nie zdobył więcej jak 1.5VP i top seed w finale to było 0GW 4VP

Jak zwykle średnio wstrzeliłem się w metę grając !Toreador Palla Exhibition embrace w turnieju gdzie 40% decków to combat, dużo ścianek itp.
Jak to wyglądało z mojej perspektywy:
R1: Saulot + big cap wall > Ja > Brujah anarch combat > Tremere toolbox > Brujah anarch bruise/vote
Seating niespecjalnie dobry dla mojego decku, z preyem, który zabezbiecza plecy i predatorem, który blokuje kluczowe akcje. Ustałem dłużej niż myślałem, że mi się uda ale było dosyć ciężko grać nawet con boony kiedy w samym stole było 36 głosów.
R2: Brujah anarch bruise/vote > Gangrel anarch pro wall > Tremere toolbox > Ja > Kiev anarchs
Podobnie jak w R1 mam bijącego preya i predatora z blokami. Nie pomógł fakt, że pomimo zmielenia połowy decka znalazłem tylko 1x Embrace i 1x Majesty. Z akcji tylko Art Scam w sumie mi przychodził więc ciężko było cokolwiek zrobić.
R3: Gangrel dabbler bleed > Kiev anarchs > Ja > Brujah anarch bruise/vote > Brujah anarch combat
W sumie ciekawa i wyrównana gra, nawet nieźle mi szło ale popełniłem 2x typowy błąd "przeliczenia się o 1" co kosztowało mnie ten stół. Pierwszy błąd popełniłem jak zapomniałem dodać counterka na Powerbase: Madrid, więc nie siadła mi krucjata, która by mi dawała bardzo cenne głosy. Trochę się też stół posypał jak siadło Open War i Club Illusion a ja byłem jedyny bez anarchów. Drugi błąd to przeliczenie się na sam koniec, kiedy to spadłem w swoim untapie bo zabrakło 1 poola w rundzie, w której najprawdopodobniej bym miał zagwarantowanego vote-locka, zagrał 2x con boona i przejechał 2 dogorywających graczy przed sobą za total 28 poolgain (po cichu też liczyłem, że gangrele wyjadą braciszków co by mi rozwiązywało problem ale zabrakło im bleeda odrobinę)

Deckiem grałem w sumie chyba pierwszy raz bo raczej nie lubię tego archetypu. Całkiem mile byłem jednak zaskoczony, deczek nie jest aż tak cepowaty jak sądziłem i ma różne możliwości interakcji ze stołem (może to być efekt tego, że grałem wariacją Foundation Exhibit + Palla Grande z dodatkiem 2 większych wampirów jak Klaus i Melusine). Z perspektywy tego turnieju to widzę, że może lepiej zamiast tych combat endsów wszystkich to by było grać target vitals + glancing blow, ale to mogła być specyfika tego turnieju. Też trzeba by chyba pomyśleć bardziej nad zabezpieczaniem głosów wcześniej bo w tych nowych preconach wszystkich to wyszło dużo tanich wampirów z tytułami i też decki, które wcześniej nie miały takich możliwości za bardzo nagle dostały intercepty, odbitki itp. (toolboxacja mety).
Dzięki wszystkim za gry i dozo na następnych turniejach.