k...a Ice czy naprawdę popierasz wypędzanie godnych dzieci, zimą do lasu tak jak to PiSowscy naczelnicy Straży Granicznej nakazali polskim żołnierzom? Ja te dzieciaki zabierałem do karetki więc wiem co mówię. I zabierałem żołnierzy którzy woleli strzelić do siebie niż to zrobić. Jęśli nadal k...wa ich popierasz po czymś takim to Ty jesteś pier...ym głąbem! I ćhętnie się spotkam za te słowa na ubitej ziemi
Amin czy ty wiesz kogo popierasz???
Zacznę od małego disclaimera, że powyżej przypisujesz mi to co Ty sobie wyobrażasz że popieram czy też nie popieram.
Po tym krótkim wstępie: Mam wrażenie że mieszają Ci się myślowo 'dwa różne systemy walutowe'. Pierwszym są poglądy polityczne - wiadomo, są jak d..., czyli każdy ma swoje. Drugim jest przenoszenie różnic światopoglądowych, w tym poglądów politycznych, do ogólnie rozumianego hobby, któremu jest poświęcone niniejsze forum.
Aby była jasność - co do pierwszego wyraziłeś dobitnie swoje poglądy. Rozumiem je, akceptuję, nie krytykuję, nie namawiam do zmiany. Żadna z moich wypowiedzi nie miała takiego charakteru. Uważam że jako ludzie cywilizowani, pomimo że mam różne zapatrywania, nie mamy na tym obszarze konfliktu, gdyż jak wcześniej wspomniałem - każdy ma swoje poglądy polityczne i ja to jak najbardziej akceptuję.
Co do drugiego, czyli mieszania hobby z kwestiami światopoglądowymi, tutaj jak najbardziej się różnimy; ale o tym i roli w którą w mojej ocenie wszedłeś, pisałem w poprzednim poście.
Zaś co do tego że dwa aspekty o których piszę są rozdzielne - jeśli mnie pamięć nie myli, kilka postów temu Kuba napisał że ma poglądy bardzo zbliżone
do twoich (aspekt 1), ale nie zgadza się z tym co robisz (aspekt 2). Być może pominąłeś go bo nie pasowało to do Twoich tez. Jak jednak widzisz - pasuje do moich.