Ubbot K
Reaktywacja
Robię imprezę której celem jest wspieranie demokracji, praworządności i ochrony praw mniejszości w Polsce a także protest przeciwko wojnie w UkrainieHasłem przewodnim imprezy jest „8 gwiazd”
zapraszam na wakacyjne spotkania z wampirem każdego kto prawidłowo rozszyfruje nazwę imprezy ( i prześle mi na priva na forum)
Nie zapraszam tego kto hasła nie rozszyfruje albo jest mu przeciwny
Mamy już skompletowane nagrody. Wypasione jak na MP-ki Stopniowo podaję szczegóły:
1.
Termin: 21-27 sierpnia 2023r2.
Miejsce: Orzeszkowo 22a Pensjonat "Argroturystyka Relaks" szczegóły i zdjęcia można znaleźć na booking.com
opis:
miejsce dla naszych potrzeb wydaje się bardzo atrakcyjne ponieważ:
-jest to kilka oddzielnych domków a w nich wiele pokoi 2,3,4-osobowych z możliwością dopasowania do potrzeb
większość pokoi posiada własną łazienkę
-dojście z dworca PKP to mniej niż 1 km
- jest miejsce na grilla, ognisko itp
- są rowery do wynajęcia na krótkie wycieczki
- można wynająć busa jeśli ktoś zechce pojechać na daleką wycieczkę (np. Białowieża co polecam)
3.
opłaty: nie ponosi opłat każdy kto:
- do dnia 26 lutego zadeklaruje przyjazd i dokona wpłaty 100pln za osobę (opłata zostanie zwrócona w Orzeszkowie jeśli przyjadą)
- zaproszeni są tylko ci którzy hasło "8 gwiazd" prawidłowo rozszyfrują i którym ono pasuje
4.
zgłoszenia: proszę o zgłoszenia na priva na forum podając ilość oso które przyjadą (akceptuję przyjazdy rodzinne!)
po otrzymaniu zgłoszenia każdemu prześlę numer konta
jeśli single chcą mieszkać razem lepiej jeśli zgłoszenie będzie grupowe (postaram sie aby mieli własny pokój, inaczej mogą zostać pogrupowani losowo!)
5.
PLAN IMPREZY będzie sukcesywnie aktualizowany:
poniedziałek - przyjazdy
wtorek - mniejszy turniej (organizator "Nowy")
środa - tu planuje zbiorową wycieczkę do Białowieży (bezpłatna) PLAN poniżej
czwartek- mniejszy turniej (organizator "Nowy") + dzień kuchni regionalnej
piątek - wolny dzień żebyście mogli odsapnąć przed sobotą i ewentualnie gdzieś pojechać z własnej inicjatywy
sobota - turniej (organizatorem będzie " młody" - oficjalny książę Hajnówki)
niedziela - wyjazdy
dodatkowo pomysły będę wrzucał jeśli się pojawią
5B Plan wycieczki
8 lub 8:30 wyjazd (autobus)
9:00 Muzeum w Białowieży (to naprawdę warto zobaczyć) + wieża widokowa
10:30- wyprawa do Parku Narodowego (Rezerwat ścisły) z przewodnikami - ok 7km pieszo ale dzieci spoko dadzą radę (wycieczka trwa 3-4 godziny zależnie od tempa)
Od ok 14:00 przerwa na obiad
15:00 wyprawa do rezerwatu pokazowego żubrów (są tam i inne zwierzaki)
Finisz ok 17:00
Dzień może trochę męczący ale będzie co wspominać
Wycieczkę obsłuży:
Aktywna Turystyka Przyrodnicza „Sóweczka” Arek Szymura
6.
TurniejeOrganizatorzy podadzą szczegóły (penie w oddzielnym wątku) ale ja ufunduję trochę nagród (karty, counterki, pudełka itp)
Chcę żeby były rozlosowane pośród graczy a nie przypadły tylko finalistom.
Chodzi mi o to że w finale jest zwykle podobny skład a ja wolę zachęcać szersze grono do gry niż dopieszczać elitę.
7. Posiłki
Wieczorami gwarantuję ognisko lub grilla. Pozostałe posiłki zapewniacie we własnym zakresie
Jednego dnia (zakładam że w czwartek w trakcie turnieju) zrobię dzień lokalnych potraw co oznacza że obiadu ani kolacji wtedy nie planujcie
8. Piwo
Alkoholu oczywiście będzie wystarczająco. Ale można przywieźć jakieś lokalne piwo to zrobimy Testing beer
...
99. organizatorzy:
ja (bodek), łukasz (młody), Rafał (Nowy),