Polskie Forum VTES

VTES CCG => Zasady => Wątek zaczęty przez: CEZAR w Marzec 24, 2015, 02:39:12 pm

Tytuł: DIRECT INTERVENTION
Wiadomość wysłana przez: CEZAR w Marzec 24, 2015, 02:39:12 pm
Jak ktoś zagrywa concealed weapon + magnum44 to czy mogę zagrać direct intervention na magnum44 i wtedy kasuję automatycznie concealed czy tylko na concealed weapon ?
Tytuł: Odp: DIRECT INTERVENTION
Wiadomość wysłana przez: Santh w Marzec 24, 2015, 02:40:26 pm
tylko na concealed weapon, ponieważ magnum .44 nie jest zagrywany w tym wypadku tylko wchodzi jako efekt concealed weapon
Tytuł: Odp: DIRECT INTERVENTION
Wiadomość wysłana przez: CEZAR w Marzec 25, 2015, 11:51:05 am
Dzięki tak myślałem ...
Tytuł: Odp: DIRECT INTERVENTION
Wiadomość wysłana przez: Migalart w Wrzesień 03, 2015, 11:38:52 am
co się dzieje z magnumem po direct na conceal ?

1) wraca na reke
2) idzie do ash
Tytuł: Odp: DIRECT INTERVENTION
Wiadomość wysłana przez: Santh w Wrzesień 03, 2015, 11:56:42 am
wraca na rękę, nie mogłeś go zagrać.

prawidłowe zagranie jest takie:
Zagrywasz concealed weapon i kładziesz weapon zakryty na stół (nie ujawniasz karty), czekasz na direct na concealed. jeśli nie ma odkrywasz gnata ze stołu, jeśli jest, to gnat wraca na rękę.
(z tym kładzeniem na stół, to po to, żebyś nie mógł zmienić decyzji w sytuacji jak np. chcesz zagrać magnuma, ale za concealed dobrałeś ivorke i ją podkładasz)
Tytuł: Odp: DIRECT INTERVENTION
Wiadomość wysłana przez: Vegas w Wrzesień 03, 2015, 12:07:09 pm
Ivory akurat nie spełnia wymagań concealed weapon :P
Tytuł: Odp: DIRECT INTERVENTION
Wiadomość wysłana przez: Santh w Wrzesień 03, 2015, 12:17:22 pm
Masz rację, w takim razie niech będzie to snajperka, albo whatever :P to był tylko przykład
Tytuł: Odp: DIRECT INTERVENTION
Wiadomość wysłana przez: SLave w Wrzesień 03, 2015, 01:49:44 pm
co się dzieje z magnumem po direct na conceal ?

1) wraca na reke
2) idzie do ash

Magnum zostaje na ręku.

1. Zagrywasz Concealed Weapon i ogłaszasz ekwipunek jaki chcesz założyć.
2. Dobierasz do siedmiu kart.
3. DI window.
4. Ekwipujesz Magnum (jeśli nikt nie zagrał DI).
5. Dobierasz do siedmiu kart.