Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.

Pokaż wątki - Wrobz

Strony: [1] 2
1
Decki / Poznań 21.09.2019 - Lasombra politics
« dnia: Wrzesień 22, 2019, 08:02:29 pm »
Hey,

Polityczna Lasombra testowana przeze mnie już od dłuższego czasu:

Crypt (12 cards; Capacity min=3 max=10 avg=8)
=============================================
 1x Alvaro, The Scion of Angelica            9  dom pre OBT POT          Lasombra:2
 3x Ambrosio Luis Monçada, Plenipotentiary  10  aus for DOM OBT POT PRE  Lasombra:2
 1x Cameron                                  3  dom pot                  Lasombra:2
 3x Francisco Domingo de Polonia             9  pro DOM OBT POT PRE      Lasombra:2
 1x Gratiano                                 8  obf pot DOM OBT          Lasombra:2
 1x Jessica ADV                              8  AUS CEL OBT PRE          !Toreador:2
 1x Michael Luther                           4  aus pre                  Toreador:3
 1x Sela ADV                                 7  cel obt POT PRE          !Brujah:2

Library (80 cards)
==================
Master (17)
 1x Coven, The
 1x Elysian Fields
 1x Giant's Blood
 1x Pentex(TM) Subversion
 1x Power Structure
 6x Villein
 6x Zillah's Valley

Event (1)
 1x Scourge of the Enochians

Action (8)
 2x Entrancement
 6x Govern the Unaligned

Political Action (14)
 1x Anarchist Uprising
 1x Ancient Influence
 1x Ancilla Empowerment
 2x Banishment
 1x Cardinal Benediction
 5x Kine Resources Contested
 1x Neonate Breach
 1x Political Stranglehold
 1x Reins of Power

Equipment (2)
 1x Heart of Nizchetus
 1x Zaire River Ferry

Ally (2)
 1x Carlton Van Wyk (Hunter)
 1x Mylan Horseed (Goblin)

Action Modifier (25)
 1x Approximation of Loyalty
 1x Blanket of Night
 2x Foreshadowing Destruction
 2x Iron Glare
 1x Perfect Paragon
 1x Private Audience
 5x Shadow Play
 1x Shroud of Absence
 4x Shroud of Night
 1x Stone Travel
 1x Tenebrous Form
 5x Voter Captivation

Reaction (7)
 5x Deflection
 2x Obedience

Combat (2)
 2x Majesty

Combo (2)
 2x Force of Personality

2
Decki / Poznań 21.09.2019 - Dracon
« dnia: Wrzesień 22, 2019, 07:59:27 pm »
Hey,

Poniżej finałowy deck Miłosza Wierzchonia oparty na "smoku" :)

Crypt: 12
6x Dracon
3x Duality
1x Dr. Morrow
2x America Johnson

Masters: 12
1x Direct Intervention
2x Dream of the Sphinx
1x Fame
1x Giant Blood
1x Powerbase Montreal
1x The Rack
1x Monster
2x Vessel
2x Villein

Actions: 11
7x Deep Song
1x Heroic Might
1x Rutor's Hand
2x Taunt the Caged Beast

Equipment: 1
Bowl of Convergance

Combat: 36
2x Chiropteran Marauder
6x Drawing Out the Beast
18x Horrid Form
6x Immortal Grapple
4x Taste of Vitae

Events: 2
1x Dragon Bound
1x Scourage of the Enochians

Modifier: 2
2x Enkil Cog

Reactions: 16
2x Cat's Guidance
4x Eyes of Argus
2x On the Qui Vive
3x Sense the Savage Way
5x Telepathing Misdirection

3
Zasady / Liczenie głosów
« dnia: Wrzesień 18, 2019, 04:38:04 pm »
Hey,
Szybkie pytanko: jeżeli dochodzi do głosowania to każdy z wampirów na stole z głosami może użyć swoich głosów "za" "przeciw" lub się wstrzymać osobno? Czy jeżeli gracz jest "za" to wszystkie jego wampiry z głosami automatycznie też są "za"?
Mogłem trochę zakręcić więc wybaczcie :)

4
Zasady / Deep Song i Obedience
« dnia: Maj 30, 2019, 08:23:53 pm »
Hey,

Takie pytanko pojawiło się ostatnio na jednej z naszych gier:

Minion A wchodzi w combat Deep Songiem z minionem B.
Minion B deklaruje blok, minion A dorzuca stealth.

Czy minion B może w takiej sytuacji zareagować rzucając Obedience czy tekst Deep Songa zadziała wcześniej i tapnie go uniemożliwiając zagranie karty reakcji?

5
Decki / Carna toolbox - Grand Prix 2019 - finals
« dnia: Maj 28, 2019, 09:17:20 pm »
Deck Name: Carna toolbox
Author: Bartosz Wróblewski
Description:
Deck created by Pierre van Tran (Stone). In my opinion this is the best Tremere toolbox that are mainly based around Carna. I really like anti weenie techs and some of the one off's for special occasions. Very resilient and fun to play.

Crypt (12 cards; Capacity min=3 max=7 avg=5.58)
===============================================
 1x  Aisling Sturbridge          5  dom AUS THA      Tremere:2
 1x  Blythe Candeleria           3  aus THA          Tremere:2
 5x  Carna, The Princess Witch   7  AUS DOM THA      Tremere:3
 1x  Ehrich Weiss                3  dom tha          Tremere:3
 1x  Eugenio Estevez             6  dom for AUS THA  Tremere:3
 1x  Masika St. John             3  THA              Tremere:3
 1x  Selena                      6  AUS DOM THA      !Tremere:3
 1x  Valois Sang, The Watcher    6  nec tha AUS DOM  Tremere:3

Library (90 cards)
==================
Master (14)
 1x Academic Hunting Ground
 1x Anarch Troublemaker
 1x Arcane Library
 5x Blood Doll
 1x Carver's Meat Packing and Storage
 1x Chantry
 1x Direct Intervention
 1x Giant's Blood
 1x Pentex(TM) Subversion
 1x Powerbase: Montreal

Event (1)
 1x Dragonbound

Action (15)
10x Govern the Unaligned
 5x Magic of the Smith

Equipment (6)
 1x Bowl of Convergence
 1x Gran Madre di Dio, Italy
 1x Heart of Nizchetus
 1x Ivory Bow
 1x Sniper Rifle
 1x Talbot's Chainsaw

Ally (1)
 1x Ponticulus

Action Modifier (4)
 3x Conditioning
 1x Mirror Walk

Reaction (27)
 5x Deflection
 2x Delaying Tactics
 3x Eagle's Sight
 2x Enhanced Senses
 5x Eyes of Argus
 3x Forced Awakening
 1x My Enemy's Enemy
 3x On the Qui Vive
 1x Precognition
 1x Spirit's Touch
 1x Telepathic Misdirection

Combat (22)
 9x Apportation
 2x Flames of the Netherworld
 1x Orgy of Blood
 9x Theft of Vitae
 1x Walk of Flame

Deckiem zagrałem tylko 2 gry towarzyskie (łącznie z dzisiejszą) oraz w dwóch turniejach w których miałem szczęście znaleźć się w finale. Jak widać nie był on zbyt często testowany ale spis jest moim zdaniem na tyle solidny że nie wymaga zbyt dużego ogrania.

6
Wymiana / T-shirty VtES
« dnia: Wrzesień 05, 2016, 08:58:12 pm »
Hey :)

Ma ktoś z Was na zbyciu nadmiarowe T-shirty z turniejów w rozmiarze S (ewentualnie M)?
Sam mam parę nadmiarowych (głównie większe rozmiary niż M) więc w grę wchodzi też wymiana :)
Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.

7
Zasady / Mouthpiece + Nocturn
« dnia: Sierpień 14, 2013, 07:10:24 pm »
Yo :)

Szybkie pytanko odnośnie tych dwóch kart:

Nocturn
Demon with 1 life, 1 strength, 1 bleed.
obt: Move nocturn to the ready region when recruited. If this is the first recruit action the acting vampire successfully performs this turn, he or she untaps. Nocturn can play non-ally cards that require basic Obtenebration as a vampire. Burn Nocturn during your untap phase.
OBT: As above, and this vampire may perform this action again this turn, whith the cost increased by 1 blood.

Mouthpiece
[dom] +1 bleed. You cannot play another action modifier to increase this bleed.
[DOM] Only usable by a ready vampire other than the acting minion. The acting minion may play cards that require basic Dominate as a vampire for the remainder of this action.

Bleedujemy Nocturn'em kiedy nasz wampir rzuca na niego Mouthpiece. Czy jest możliwe dopalenie przez Nocturn'a Conditioning'a zanim się "rozpadnie" ? Czy bleed wejdzie ? Jak wygląda w tej sytuacji timing ?

8
Zasady / Diablerka z Voterem
« dnia: Listopad 08, 2012, 09:44:02 am »
Yo :)
Mieliśmy ostatnio na graniu pewien spór, więc pytanie jest następujące:
Czy wampir który spalił innego w torporze jako akcja diabolizacji może po referendum blood huntu rzucić Voter Captivation ?

9
Decki / EuroNosy
« dnia: Lipiec 25, 2012, 11:10:27 am »
Yo :)
Jako że składam już EuroBrujah od bardzo długiego czasu i złożyć nie mogę, wykminiłem tańszą wersję (mam nadzieję) tego decka na innym klanie. Spis:

Crypt (12)
 4x Alonso Petrodon
 2x Baron Dieudonne
 3x Gustaphe Brunnelle
 2x Harold Tanner
 1x Jeremy "Wix" Wyzchovsky

Master (15)
 1x Dark Influences
 1x Dreams of the Sphinx
 1x Fame
 1x Giant's Blood
 1x Labyrinth, The
 1x Monastery of Shadows
 1x Pentex(TM) Subversion
 1x Powerbase: Montreal
 1x Rack, The
 2x Vessel
 3x Villein
 1x Warsaw Station

Event (1)
 1x Scourge of the Enochians

Action (13)
 1x Aranthebes, The Immortal
 4x Deep Song
 6x Govern the Unaligned
 2x Heroic Might

Political Action (2)
 2x Parity Shift

Equipment (3)
 2x Leather Jacket
 1x Seal of Veddartha

Action Modifier (10)
 4x Conditioning
 1x Enkil Cog
 3x Lost in Crowds
 2x Spying Mission

Reaction (14)
 2x Cats' Guidance
 4x Deflection
 5x Second Tradition: Domain
 3x Sense the Savage Way

Combat (25)
 2x Canine Horde
 5x Carrion Crows
 6x Immortal Grapple
 3x Slam
 4x Taste of Vitae
 5x Torn Signpost

Combo (5)
 2x Murmur of the False Will
 3x Swallowed by the Night

Myślicie że może dawać radę podobnie jak klasyczne Brujahy na DOM ?
Orientuje się ktoś ile by mogła wynieść krypta do tego decku ? (jak ktoś ma na puszczenie to dawać na PW) :)

10
Zasady / Hiding in the Open
« dnia: Lipiec 18, 2012, 04:54:06 pm »
Hiding in the Open
Political action
Requires a Laibon.
If this referendum succeeds, put this card on the acting Laibon. This Laibon gets +1 bleed. Cards which require a non-Laibon title cannot be played on this Laibon nor while this Laibon is acting. A minion may have only one Hiding in the Open.

Czy laibona z tą polityką na sobie można zblokować używając drugiej tradycji ?
Ktoś zna jakieś inne zastosowania tej karty oprócz roli dogiego opału ? :D

11
Zasady / Enkidu z Pentexem + Mask of a Thousand Faces
« dnia: Czerwiec 27, 2012, 09:50:13 am »
Yo :)
Kolejne moje pytanko o zasady :wink: występują:

Mask of a Thousand Faces
Rodzaj   Action Modifier 
[obf] Only usable by a ready, untapped vampire other than the acting minion who is capable of performing the action. Not usable if any action modifiers or other effects have been used that could not have been used if this vampire were the acting vampire. Untap the acting minion and tap this vampire instead. The action continues with this vampire as the acting minion.
[OBF] As above, with +1 stealth.

Pentexa i Enkidu raczej wszyscy znają :)

Sytuacja: Nasz Enkidu dostał Pentexa, próbujemy sciągnąć go jakimś niegroźnym maluchem, ktoś go oczywiście blokuje, czy w takiej sytuacji Enkidu może rzucić Maskę by wejść w combat z blokującym, albo dodawać więcej stealtha żeby pozbyć się Pentexa ? Czy po prostu zasada Pentexa blokuje wykonanie takiego manewru ?
 

12
Decki / Sabbat Vote Deck - propozycje ?
« dnia: Maj 06, 2012, 09:08:07 am »
Tak jak w temacie, zna ktoś jakieś ciekawe (i działające) decki polityczne na sabbacie ? :wink:
Osobiście znam ich nie za wiele, jakaś stara Lasombra na "plemniku", !Toreador weenie vote, decki na !Ventrue, ktoś podsunie jakiś pomysł ? :)

13
Zasady / Reverend Blackwood + Theft of Vitae
« dnia: Kwiecień 20, 2012, 08:44:25 am »
Pytanie dotyczy tego pana:

Reverend Blackwood
Sabbat bishop: Damaging strikes made by Reverend Blackwood that require Thaumaturgy inflict +1 damage.

Theft of Vitae
[tha] Strike: ranged. Steal 1 blood.
[THA] Strike: ranged. Steal 2 blood.

Czy jego bonus dotyczy też rzucania Theft of Vitae ? Wydaje mi się że nie bo to nie jest "damage", ale jak życie pokazuje logika nie jest czasami mocną stroną zasad w tej grze, dlatego wolę zapytać bardziej doświadczonych :)

14
Zasady / Toreador Grand Ball + Mask of a Thousand Faces
« dnia: Marzec 14, 2012, 10:36:36 am »
Pytanie dotyczy tych dwóch kart:

Mask of a Thousand Faces
Action Modifier 
Only usable by a ready, untapped vampire other than the acting minion who is capable of performing the action. Not usable if any action modifiers (or other effects) have been used that could not have been used if this vampire were the acting vampire.
[obf] Untap the acting minion and tap this vampire instead. Now this vampire is the acting minion. The action resumes where it left off.
[OBF] As above, with +1 stealth.

Toreador Grand Ball
Master.
Put this card in play. Choose 2 ready Toreador you control. The first Toreador's non-bleed actions cannot be blocked. The second Toreador does not untap as normal during the untap phase; tap the second Toreador. Any minion may burn this card as a (D) action; Nosferatu get -1 stealth when attempting that action.

Sytuacja wygląda tak:
Mamy na stole Toreadora z założonym Grand Ballem i drugiego Toreadora bez Grand Balla. Ten z Grand Ballem wykonuje swoją nieblokowalną akcję, drugi rzuca Maskę.

Pytanie 1:
Czy akcja tego który rzucił Maskę też będzie nieblokowalna ?

Pytanie 2:
Toreador z Grand Ballem odtapnął się w chwili kiedy drugi rzucił Maskę, czy może on wykonać jeszcze swoją akcję która też będzie nieblokowalna ?

15
Zasady / Pounce
« dnia: Styczeń 20, 2012, 05:35:42 pm »
Karta Pounce:

Strike: hand strike at +2 damage, and the opposing minion cannot strike for the remainder of the round (this doesn't affect the current strike resolution). If this strike is dodged, this striking minion takes 1 damage during strike resolution and the opposing minion gets an optional press.

Pytanko: jako że pierwsze zdanie jeszcze czaję to tekstu w nawiasie i reszty już nie bardzo, bo niby nie można strike'ować ale za to można zrobić unik, który de facto też jest strike'iem. Czy chodzi o to że w 1 rundzie opposing minion nie można zagrać innego strike'u niż dodge ?

Strony: [1] 2