Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.

Wiadomości - Andre

Strony: [1]
1
Spotkania / Odp: Kielce
« dnia: Grudzień 05, 2020, 11:47:50 pm »
Jasne, że jesteśmy. Na FB jest grupa Kieleckiego vtesa, często gramy w Wargamerze u Kornika (zakładam, że po takim czasie i tak to już wiesz :P). Pzdr

Dobrze zakładasz, bo jestem tam od początku od kiedy VTES w Kielcach (W WG) działa. :D

2
Decki / Odp: TWD Pszczyna (SbN) 7.12.19
« dnia: Grudzień 13, 2019, 06:58:10 am »
Mam pytanie: Jak ten dek broni się przed stealth/bleed, powerbleed i polityką oraz wszelakim tałatajstwem, które wrzuca Stealth +1+++?

3
Zasady / Concealed weapon + Ammo
« dnia: Sierpień 13, 2019, 08:30:01 pm »
Mam dwa pytania,

Pierwsze to czy przy Concealed weapon...

"Only usable before range is determined.
Equip with a non-unique weapon card from your hand (requirements and cost apply as normal). The weapon cannot cost 3 or more pool or inflict with a regular strike aggravated damage or 4 or more damage."


...muszę mieć broń od razu w ręce, czy może służyć to do "przetasowania się" i ewentualnie top deck?


Drugie pytanie, to jak jest z kartami combatowymi typu "ammo", na przykładnie Caseless Rounds...

"Ammo. Only usable before resolution of a gun's strike.
Once each round of combat after the bearer strikes with this gun, the bearer gets 1 optional additional strike, only usable to strike with this gun. No more than one ammo card can be used on a gun each combat."


...Czy amunicja zostaje po combacie, czy spada na ash heap?

4
Zasady / Odp: New combat
« dnia: Sierpień 08, 2019, 11:14:12 pm »
To ja dołączę do pytania, aby nie tworzyć nowego tematu niepotrzebnie. Skoro na karty combatowe nie ma limitu, to można używać ich ile chcę w danej walce?

Przykład:

Gracz A używa Pursuit aby odejść na long range
Gracz B używa Flash aby powrócić na close range.

Czy gracz A ponownie może użyć karty pursuit, aby odejść na daleki zasięg?

5
Spotkania / Odp: Kielce
« dnia: Sierpień 07, 2019, 11:32:48 pm »
Odświeżam. Jacyś gracze Kieleccy, którzy chowali się do tej pory w torporze? :)

Strony: [1]