Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18

Autor Wątek: Nights of Reckoning spoiler  (Przeczytany 71535 razy)

nekhomanta

• Administrator
  • *
    • http://vtes.pl
Odp: Nights of Reckoning spoiler
« Odpowiedź #195 dnia: Marca 27, 2006, 09:48:30 pm »

Czy za free? Jest ikona Conviction, wiec pewnie trzeba spalic jedno za uzycie. Conviction tu, conviction tam i szybko sie skoncza :)

alek

• *
« Odpowiedź #196 dnia: Marca 27, 2006, 09:54:47 pm »

he he nowa karta w preview i kolejne nowe zasady. Ciekawe jak panowie z WW chca zachecic nowych graczy. Ja jestem na biezaco, wiec to zaden problem, a i tak czasam dokladnie nie pamieta, jak np. dziala slave albo cos innego. Do niczego dobrego to nie prowadzi, a produkowanie nowych zasad przy istniejacym poziomie ich skomplikowania dawno juz przestalo urozmaicac rozgrywke

FiLooT

• *
« Odpowiedź #197 dnia: Marca 28, 2006, 07:02:36 am »

Hunterzy to ciekawy pomysł, przedtem taktyka gry była tylko jedna ,gra wampirami, teraz ktoś moze trzymac strone ludzi

Hopie! Hopie!

Jak bym chciał grać ludzikami, to bym sobie kupił plastikowe żołnierzyki. Ta gra się nazywa W:M a nie "pokrętny prze*cenzura*". Poza tym trudno się z Alkiem nie zgodzić, że dodatkowe komplikacje zasad, zdecydowanie utrudniaja, a nie urozmaicają rozgrywkę, abstra*cenzura*ąc od kwestii nowych graczy.
« Ostatnia zmiana: Marca 28, 2006, 12:02:25 pm wysłana przez FiLooT »
"When power is robbed of the shining armor of political, moral and philosophical theories, by which it defends itself, it will fight on without armor; but it will be more vulnereble, and the strength of its enemies is increased"
-Reinhold Niebhur

GALi

• *
« Odpowiedź #198 dnia: Marca 28, 2006, 07:50:57 am »

ta jest "...na pochybel sk...." tzn jak bede musial kupic ten dodatek dla jakies karty to sie wqrwie
nie podoba mi sie to to i tyle
A w mojej glowie slonc milionami
Karuzela noca lsni
Na niej jestesmy sami
Ja i ty...

mirumo

• *
« Odpowiedź #199 dnia: Marca 28, 2006, 08:23:37 am »

Hunterzy to ciekawy pomysł, przedtem taktyka gry była tylko jedna ,gra wampirami, teraz ktoś moze trzymac strone ludzi

Hopie! Hopie!

Jak bym chciał grać ludzikami, to bym sobie kupił plastikowe rzołnierzyki. Ta gra się nazywa W:M a nie "pokrętny prze*cenzura*". Poza tym trudno się z Alkiem nie zgodzić, że dodatkowe komplikacje zasad, zdecydowanie utrudniaja, a nie urozmaicają rozgrywkę, abstra*cenzura*ąc od kwestii nowych graczy.

Jak na mój gust to wy marudzicie, nie ja , wiec nie wiem czym sobie zasluzylem na te drobna zmiane nicka  :wink:
Co do plastikowych żołnierzyków, dla ciebie moze to byc lepsze rozwiązanie ale jestem pewien ze znajda sie osoby ,ktore by chcialy we vtes-a grac hunterami.
A komplikacja zasad owszem jest. To akurat tez mi sie nie podoba, wciagniecie do gry nowych ludzi bedzie bardzo zmudnym zadaniem.
PVP Team

Docent

• *
  • *censored*
« Odpowiedź #200 dnia: Marca 28, 2006, 06:36:03 pm »

aj pitole D) (D) (D) (D) (D) (oszczedzam pracy dudowi) nie no,.... teraz mnie wkurzyli :| co to ma byc tymi kapitalkami? jak to wygladac? (D) (D) (D) 50 iknoek na karcie, czemu nie mogli wydac tego normalnie... 50 000 nowych zasad... (D) (D) (D) (D)

SLave

• *
  • Szczecin
Nights of Reckoning spoiler
« Odpowiedź #201 dnia: Marca 28, 2006, 06:41:56 pm »

No co wy? To chyba logiczne!

Jak pojawiają się ludziki, i mają być w stanie palić wąpierze, to potrzebują tylu specyficznych zasad, ile ich już funkcjonuje na użytek nieumarłych.  :lol:

Pudel

• *
  • Retired pro
« Odpowiedź #202 dnia: Marca 28, 2006, 06:50:53 pm »

Na razie jedyna "zaleta" hunterow jest to, ze tylko nielicznym dane bedzie zrozumiec wszystkie te nowe zasady, w zwiazku z czym, jak ktos bedzie gral hunterami to bedzie mogl sobie wymyslic jakakolwiek zasade, a  i tak reszta graczy pokiwa glowami i powie 'taaa, pewnie masz racje'. ;)
Cytat: zasłyszane
oczywiście nie ma nic złego w graniu dla przyjemności, sam zagrałem dwie takie gry w 2007

Sprzedaję single - wyślij swój want przez PM/maila/fb.
Selling VTES singles - pm/mail/fb me your wantlist. Paypal accepted.

sathriel

• *
« Odpowiedź #203 dnia: Marca 28, 2006, 07:38:19 pm »

aj pitole D) (D) (D) (D) (D) (oszczedzam pracy dudowi) nie no,.... teraz mnie wkurzyli :| co to ma byc tymi kapitalkami? jak to wygladac? (D) (D) (D) 50 iknoek na karcie, czemu nie mogli wydac tego normalnie... 50 000 nowych zasad... (D) (D) (D) (D)

Zadasy to faktycznie przesadzaja. Narzekaliscie, ze wychodza nowe zasady co dodatek, ale widac, ze LSJ chce byc gorszy (bo napewno nie lepszy) od WotC i upycha po kilka nowych zasad w tym przeciez miniaturowym dodatku. Zgoroza. Ze o nowych dyscyplinach nie wspomne. Porazka i zgorza ;P

Co do WIELKICH LITER to tak wlasnie odzywaja sie anioly do Hunterow, wiec pisownia zachowana z podrecznikow RPG choc fakt, ze wyglada to tak sobie.

Sathriel
A uszy me gluche byly na blagania
Obojetna mi byla mych ofiar udreka
Bo my, anioly, nie znamy przebaczania

sbodek

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #204 dnia: Marca 28, 2006, 09:43:16 pm »

nie mogę zdradzi na razie tego co widziałem, ale swoja opinie musze tu umieścic

nowe dyscypilny i praktycznie nowe klany są dla mnie oczywiste - ludzie to nie wampiry, łowca nie powienien poslugiwa sie tymi samymi kartami (zdolnościami) co wampir,  a wynika z tego ogromne natężenie nowych zasad będących pochodną dyscypiln i klanów

jedyny problem moim zdaniem jest taki że ten dodatek okaże się zbyt dobry by go po prostu zlekceważyc i zignorowac, nie obwiam sie o powstanie deków typowo Hunterskich (najwyżej dla fanatykow) jednak kompilacja vampirów i łowców w jednwj talii może okazac sie zbyt skuteczna , by nie skorzysta z tej okazji - no ale to zbaczymy "w praniu"

fakt jednak pozostaje faktem - zasady robią sie straszliwie skomplikowane
i coraz lepiej rozumiem tych ktorzy grają tylko czystym Jyhadem (nota bene pierwszy moj dek pureJyhad jest gotowy)
Myśli ich czarne, słowa pokrętne, czyny występne, serca zapiekłe, dusze mroczne, sumienia spaczone

"Ludzie, którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów, nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami" George Orwell

M. Janicki "Symetryści...

sathriel

• *
« Odpowiedź #205 dnia: Marca 29, 2006, 12:55:39 pm »

nowe dyscypilny i praktycznie nowe klany są dla mnie oczywiste - ludzie to nie wampiry, łowca nie powienien poslugiwa sie tymi samymi kartami (zdolnościami) co wampir,  a wynika z tego ogromne natężenie nowych zasad będących pochodną dyscypiln i klanów

Oczywiste, jesli wezmiemy pod uwage wlaczenie Imbued jako kart krypty do gry co wcale nie jest takie oczywiste. Ale dyskusje sa juz jalowe. LSJ zdecydowal i tak bedzie. Aczkolwiek komplikuje to strasznie gre wprowadzqajac nowe frakcje, moce i zasady. Po co? W imie rozwoju? Wolalbym zeby byly rozwijane istniejace pomysly (Black Hand, Anarchs) niz upychac nowe w kazdym dodatku.

Sathriel

GALi

• *
« Odpowiedź #206 dnia: Marca 29, 2006, 01:03:48 pm »

bardoz dobry pomysl wiecej kart dla anarchow i balck handu i ja chce w koncu zobaczyc INCONNU !! a nie tu czarnuchy tam hunterzy, zanedlugo ufoludki sie pojawia ;)
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2006, 03:58:58 pm wysłana przez GALi »
A w mojej glowie slonc milionami
Karuzela noca lsni
Na niej jestesmy sami
Ja i ty...

sathriel

• *
« Odpowiedź #207 dnia: Marca 29, 2006, 02:45:01 pm »

bardoz dobry pomysl wiecej kart dla anarchow i balck handu i ja chce w koncu zobaczyc INCONNU !! a nit tu czarnuchy tam hunterze zanedlugo ufoludki sie pojawia ;)

Niestety, opcja ally-based dodatku przewazyla, a Design Team pomyslal, ze skoro tak to fajnie bedzie wcisnac Ally'ow do krypty. Biada!

Niestety bedziemy musieli z tym zyc, wiec nie ma co biadolic za bardzo, bo niestety neiwiele da sie zmienic. Wszelkie uwagi krytyczne beda zbywane glupimi komentarzami LSJ (jak zawsze, kto sledzi dyskusje na TPoB ten wie jak jest).

Na szczescie Black Hand moze dostac pare nowych zabawek juz calkiem niedlugo, gdy pojawi sie nowy zestaw podstawowy (lniech zyje ustawa o ochronie czystosci jezyka polskeigo :)) z Sabatem jako motywem przewodnim. Anarchowie beda musieli sie zadowolic standarodowymi ochlapami;P

Sathriel

Docent

• *
  • *censored*
« Odpowiedź #208 dnia: Marca 29, 2006, 04:40:47 pm »

wkoncu anarchowie :P
a co do tego dodatku
poprostu mnie ponosi, bronilem go... do ... czasu....

sbodek

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #209 dnia: Marca 29, 2006, 09:14:53 pm »

Ja również nie bronię nowego dodatku  - to znaczy nie sądzę aby wymyślanie nowych klanów , mocy  a już zawłaszcza zasad było tym " co tygryski lubią najbardziej"

moim marzeniem jest aby nowe dodatki wzmacniały już istniejące sekty - dowolnie czy to anarch czy sabaat , nawet niech i laibon bedzie,
 a za optymalne rozwiązanie uważałbym takie nowe edycje ktore zawierają częśc starych kart oczywiście najlepiej eRek , przy czym pomysł z freakiem  (zamiana eRki na UC) uważam za "miodny i kwaskowy zarazem" - oby ktoś usłyszał moje życzenie

Myśli ich czarne, słowa pokrętne, czyny występne, serca zapiekłe, dusze mroczne, sumienia spaczone

"Ludzie, którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów, nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami" George Orwell

M. Janicki "Symetryści...
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18