Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 7

Autor Wątek: Warszawa 30.06 Mini-qualifier na Avangardzie  (Przeczytany 17688 razy)

Dude

• Global Moderator
  • *
  • (Former) Archbishop of Warsaw
Warszawa 30.06 Mini-qualifier na Avangardzie
« dnia: Czerwca 15, 2007, 04:02:19 am »

witam
30 czerwca w ramach konwentu fantastyki i SF Avangarda w wawie odbedzie sie turniej VTES
wjazd 15 zl (jest to wjazd na konwent, turniej jest darmowy, glowna nagroda to miejsce na EC i koszulka, uczestnicy dostaja promosy)
start o 11 (tzn zapisy, dobrze zebysmy zaczeli najpozniej o 12)
wstepnie 3 rundy plus final, ale to tez zalezy ilu nas bedzie

miejsce - Gimnazjum Spoleczne nr 20 ul. Raszynska 22 (tak naprawde 10 min piechota od dworca centralnego jakby ktos spoza wawy sie wybieral)

oczywiscie uczestnicy moga korzystac z calych dobrodziejstw konwentu, a troche bedzie sie tam dzialo
dodatkowo na drugi dzien (w niedziele) o 11-12 (godzina jeszcze do ustalenia) bede prowadzil demo do VTES, jak macie jakichs chetnych na nauke gry, czy po prostu chcecie pograc towarzysko, to zapraszam

pozdro
"It is no measure of health to be adjusted to a profoundly sick society" - Jiddu Krishnamurti

Retired

Qkieu

• *
  • Retired pro.
Odp: Warszawa 30.06 Mini-qualifier na Avangardzie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 15, 2007, 10:38:35 am »

Dude, pytanko.

Ile osob przewidujesz na turniej? Myslisz, ze 15 sie zbierze? Jak tak, to ja sie na bank wybieram. Pudel chyba odgrazal sie, ze tez przyjedzie. Jeszcze Marchewe sie zapytam, a nuz tez bedzie chcial ;)

satyr

• *
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 15, 2007, 11:43:49 am »

podejrzewam że dude nie ma zielonego pojęcia ile osób bedzie

ja sie deklaruję.

ToY!

• *
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 15, 2007, 12:23:15 pm »

wpadajcie na luzie jak bedzie trzeba gdzies was zakwaterujemy^^ a co do ilosci osob to tego nikt nie odgadnie=]
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2007, 01:35:48 pm wysłana przez ToY! »
sorry andrzej=]

Emnel

• *
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 15, 2007, 01:37:15 pm »

no ja też pewnie wpadnę, bo co mam niby po sesji robić jak nie grac w karty i pić? :D

Pudel

• *
  • Retired pro
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 15, 2007, 04:16:28 pm »

Ja na 100% bede. Moze nawet w piatek przyjade.
Pytanie podstawowe - jak dojechac do tej szkoly z dworca pkp bo organizatorzy maja ladna stronke, ale nie ma na niej mapki zadnej, a jam leniwy buc i nie chcialo mi sie (jeszcze) samemu szukac. :P
Pytanie follow-up - moze by jakas liste zrobic kto sie wybiera, bo lipa bedzie jak zabraknie tego 1 do 12. :(
Pozdro600
Cytat: zasłyszane
oczywiście nie ma nic złego w graniu dla przyjemności, sam zagrałem dwie takie gry w 2007

Sprzedaję single - wyślij swój want przez PM/maila/fb.
Selling VTES singles - pm/mail/fb me your wantlist. Paypal accepted.

baal

• *
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 15, 2007, 04:28:15 pm »

Ehh gdyby byl jakis samolot tez bym sie zjawil  :cry:

Shiro Lykos

• *
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 15, 2007, 05:37:26 pm »

Pytanie podstawowe - jak dojechac do tej szkoly z dworca pkp bo organizatorzy maja ladna stronke, ale nie ma na niej mapki zadnej

Dzięki za cenną uwagę.  Myślę że na dniach chłopaki z działu informatycznego zrobią mapkę a jeśli nie chcesz czekać to już mówię - z racji tego że na dniach zaczyna się remont i z  Dworca Centralnego żaden  tramwaj nie będzie jeździł ( jest przewidziana komunikacja zastępcza autobusowa ale za jej działanie nie odpowiadam [ widziałem już plany objazdowe miejsca remontu w wykonaniu mzk i szczerze nie polecam ] ). Najprościej będzie jak osoby jadące PKP wysiądą na Dwocu Zachodnim , przejdą na pętle autobusową i wsiądą w bylejaki autobus jadący na Plac Zawiszy. I stamtąd jest już 5 minut piechotą na konwent. Osobiście postaram się do Poniedziałku wieczór zamieścić w tym temcie wykaz autobusów jakie jadą z Dworca Zachodniego.

"oczywiscie uczestnicy moga korzystac z calych dobrodziejstw konwentu, a troche bedzie sie tam dzialo"
i z baru konwentowego umiejscowionego w sąsiedztwie konu. Chyba nie muszę wspominać  że uczestnicy Konu mają zniżkę na na napoje alkoholowe na barze...

Dude

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 15, 2007, 07:12:22 pm »

Oo sa napoje alkoholowe? pro, ostatnim razem nie bylo :D
kimanie z tego co pamietam da sie zalatwic na miejscu, albo na chacie, co kto woli
w ogole mozna tez pomyslec o jakims nocnym graniu jak konwent sie nie zwija o danej godzinie danego dnia
ile osob bedzie to cholera wie, oby jak najwiecej :D
"It is no measure of health to be adjusted to a profoundly sick society" - Jiddu Krishnamurti

Retired

Emnel

• *
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 16, 2007, 12:22:12 am »

Oo sa napoje alkoholowe? pro, ostatnim razem nie bylo :D
kimanie z tego co pamietam da sie zalatwic na miejscu, albo na chacie, co kto woli
w ogole mozna tez pomyslec o jakims nocnym graniu jak konwent sie nie zwija o danej godzinie danego dnia
ile osob bedzie to cholera wie, oby jak najwiecej :D
ostatnio jak byłem tam na konwencie ze 2 miechy temu to się nie zwijał i w nocy zabawa była naprawdę przednia :)

co do dojazdu to konwent jest 2 przystanki od Centralnego i jeśli ten remont nie będzie jakiś straszny to najlepiej tam właśnie jechać

Dude

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 16, 2007, 03:56:09 pm »

od Centralnego tak naprawde idziesz z buta 10 minut

Retired

Qkieu

• *
  • Retired pro.
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 16, 2007, 08:23:05 pm »

wszystko ladnie pieknie :)

TST sie wybiera, to sa 3 osoby. Zeby Mini Q sie odbyl potrzeba jeszcze 9. Ktos zamierza jeszcze sie pojawic? Warszawiacy, ile was bedzie? :) Bo mysle, ze 9 osob sie nie uzbiera..

Ruszcie dupska ziomki :D Marudzimy, ze tak malo turniejow, okazja jest :)  Niech ktos oprocz Torunia sie zjawi :)

mirumo

• *
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 16, 2007, 09:20:40 pm »

Opcja do przemyślenia, jako że Warszawa jest po drodze do Hajnówki  :D
Tylko godzina zabija, nie wiem czy zdążyłbym dojechać na miejsce i wytrzeźwieć  :P
Jak sprawe przemyśle to dam znać   :lol:
PVP Team

Shiro Lykos

• *
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 16, 2007, 09:55:01 pm »

Jak obiecałem tak sprawdziłem  i podaję listę autobusów jadących z Dworca Zachodniego do Placu Zawiszy. Są  to E-5, 127,128,130,405,517.  I już spieszę dokładnie wyjaśnić jak do nich trafić. Schodząc do tunelu podziemnego z peronu udajemy się w lewo i idziemy do samego końca. Kiedy wyjdziemy udajemy się na górę w lewo i już jest przystanek ( przed nim kiosk ).  Oczywiście można też dojść piechotą z Centralnego.

Dude

"Oo sa napoje alkoholowe? pro, ostatnim razem nie bylo "

W barze w szkole alkocholu nie ma ale jest bar konwentow Bugatti na ulicy Tarczyńskiej ( pierwsza ulica za hotelem Sobieski ).

Cthulhu Cukieu

"Niech ktos oprocz Torunia sie zjawi "

Mój kolega z Poznania namawia tamtejszych graczy na przyjazd. Ponoć skutecznie a i on sam zamierza wziąść udział w turnieju.

Qkieu

• *
  • Retired pro.
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 16, 2007, 10:02:17 pm »

Z Poznania powiadasz :D

To ja nie wiem, ze moje ziomki sie wybieraja? :D Musze z nimi pogadac ;) :)
Strony: [1] 2 3 ... 7