Proponuję kolejny wakacyjny zjazd wampirów w moich okolicach - tzn okolice Hajnówki, obrzeża Puszczy Białowieskiej
Zapraszam naprawdę każdego, kto tylko ma ochotę1A.
miejsce: Ośrodek "Bachmaty" w okolicy wsi Dubicze Cerkiewne dokladniejszy opis domku w Ośrodku jest na samym dole oraz w mojej wiadomości dalszej stronieZAREZERWOWANY JEST DLA NAS domek w ośrodku wypoczynkowym "Bachmaty" w lasku tuż nad wodą (zalew)
DOMEK 15-osobowy, ale zmieści się nieco więcej ludzi (czyli ok. 20 osób). W domku pokoiki 2,3,4-osobowe, łóżka niektóre dwuosobowe, kilka łazienek , kuchnia,
salon !!!! wystarczający żeby spory turniej rozegrać. Nadmiar ludzi może spać na podłodze.
W ośrodku można wynając sprzet wodny, rowery itp. Okolica atrakcyjna turystycznie (las ,woda) jednoczesnie jest intymnie w razie potrzeby można sie odizolować od tłumu
Można też w niedalekiej odległości od domków rozbić namiot.
Dodatkowo 19 lipca tuż obok (1km) odbędą się
ukraińskie obchody święta "Noc Kupały", impreza może być fajna , a odleglośc będziw wystraczająca aby sie odizolować jesli nie przypadnie do gustu
LINK OśRODKA - zdjęcia są tam AKTUALNE http://www.dubicze-cerkiewne.pl/turystyka_osrodki_bachmaty.htm- dojazd (PKP – wysiadać na stacji WITOWO z buta ok. 4 km dojścia pieszego
opis dojścia pieszego na mapkach -
pamiętajcie tylko żeby w końcówce zejść do brzegu zalewu jak zacznie prześwitywać między drzewami - jest kilka dogodnych zejśc i iśc brzegiem - to skróci drogę o kilometrsensowne dojazdy PKP napisałem dnia 12.06.08 - są na trzeciej stronie tego wątku
jeśli ktoś przyjeżdża samochodem , również na 5 stronie zamieściłem porady jak dojechać
- wyżywienie (blisko i tanio) + można oczywiście pitrasić we własnym zakresie (domek ma dwie kuchnie)
mapki do ściągnięcia są tu: http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Bachmaty-150239.html (dzięki Zaraz-owi)
ale każdemu kto zgłosi taką chęć na priva również wyślę zdjęcia i mapki z planem dojścia
podeślijcie mi swoje aktualne adresy mailowe1B.
OPłATY ustalam na 15PLN / dobę od osoby, to 50% oficjalnej stawki jaka się tam płaci
przedpłat nie będzie, poprosze o dokonywanie wpłat na moje ręce na miejscu ( w okresach jak bedę trzeźwy)
promocjadla każdego kto przybędzie 13 lipca
zniżka 50%i tak płacę za cały tydzień, bez sensu żeby domek na początku stał niewykorzystany
2.
Termin – od
13 lipca w południe (niedziela) do
20 lipca w południe (niedziela)
przyjeżdżających w niedziele 13-tego odbiorę osobiście (samochodem) ze stacji , dla pozostalych na priva podeśle mapki z planem dojścia pieszego ( w pozostałe dni raczej pracuję)
3.
Wsparcia udzieli mi Dude : - firmuje 2 (min) turnieje dla WW,
turnieje ustalam na constracted, nikt nie wyrazil chęci na inna forme rozgrywek
4.
plan pobytu - proponuję tak:
Niedziela i Poniedziałek: przyjazdy, aklimatyzacja (przyzwyczajanie się do zwiększonej ilości tlenu w atmosferze i alkoholu w organizmie)
Wtorek : po południu pierwszy turniej
Środa : Wy odsypiacie, a ja pewnie do roboty
Czwartek : dzień wolny - wypoczynek nad wodą, po południu luźne granie, grill?? bez nadmiernego pijaństwa
za malo ludzi żeby wycieczke organizować, ale prywatnie można do Bialowieży skoczyćPiątek: od rana (chyba że przyjazdy będą zaplanowane to wtedy później) drugi turniej, po turnieju ognisko (tu bez ograniczen trunkowych więc dla mnie przygotować jakieś miejsce do odniesienia)
Sobota: do południa - kac, wieczorem i noc - Ukraińska Noc Kupały
Niedziela : wyjazd - do południa musimy opuścić ośrodek
ten plan może ulec jakimś niewielkim zmianom zależnie od przyjazdów uczestników (np jesli trzeba będzie kilka godzin zaczekac to turniej przesuniemy 5.
żarło: blisko (znaczy ok. 1km) znajdują sie punkty gastronomii całorocznej, latem podobno jest zorganizowany taki punkt w samym ośrodku
6.
gorzała – nie ma potrzeby przywozić, już gromadzę dobre trunki, np Jasio wędrowniczek itp

, natomiast o piwo trzeba starać się we własnym zakresie - kufloteki są blisko
7.
dodatkowe atrakcje – już na miejscu jest czynna wypożyczalnia sprzętu wodnego
8.
turnieje - minimum dwa oficjalne, wstęp wolny, ale boostery i nagrody będą – planuję jak w ubiegłym roku
9.
Opis domku w Bachmatówce ( dnia 12.06.08 odwiedziłem ponownie ośrodek bo były niejasności) -
Ośrodek liczy 3 domki (właściwie 4, ale ten ostatni dwuosobowy to jakby trwały namiot z drewna)
Bachmatówka – czyli wynajęty dla nas dom w ośrodku, jest największa i dwupoziomowa
Układ łóżek obsługa nieco zmienia w zależności od potrzeb przyjezdnych (mało kto wynajmuje cały dom, tak jak my) ale podstawowy układ poniżej
Parter:
- 3 pokoje 2-osobowe (jeden z kanapą dwuosobową), jeden dodatkowy będzie specjalnie dla nas przygotowany, bo zwykle obsługa ośrodka tam mieszka
- 1 pokój 3 osobowy ale w układzie dwa pomieszczenia z łóżkami: 2+1
chyba (znów nie pamiętam) wszystkie pokoje z oddzielną łazienką !!!!
- jedna kuchnia z jadalnią (to stoi kanapa dwuosobowa, z której również można korzystać w celach sypialnych - jeśli zajdzie taka potrzeba)
Pietro:
1 pokój 2osobowy
1 pokój 4 osobowy
Jeden duży salon z aneksem kuchennym, w którym stoją dwie kanapy dwuosobowe
Łazienki są dwie - wspólne dla całego poziomu
Zdjęcia, które widnieją na oficjalnej stronie ośrodka wydaja się aktualne
Pojemność turniejowa pomieszczeń jest wystarczająca aby w razie deszczu spokojnie zagrac turniej na 20 osób pod dachem
Co do ewentualnych rezerwacji – proszę tego na razie nie próbować, póki nie wiem kto i kiedy przyjedzie. Idiotycznie byłoby kazać spać na kanapie przez tydzień, bo ma przyjechac ktoś kto zarezerwował sobie pokój. Poza tym mogą być ludzie z kobietami, dziecmi, zwierzętami, itp
na piątej stronie podałem liste chętnych do przyjazdu ale
liczę na zgłoszenia kolejnych chętnych do przybycia tam gdzie woda czysta a trawa zielona