Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 14

Autor Wątek: Strona na EC 2011  (Przeczytany 38576 razy)

Szewski

• Global Moderator
  • *
Strona na EC 2011
« dnia: Stycznia 25, 2011, 07:01:29 pm »

Czy jest ktoś chętny do wykonania strony na EC 2011?

Wymagania co do strony-wystarczy jak będzie wykonana w stylu ostatniej strony ec 2010
Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

Satrapa

• *
Odp: Strona na EC 2011
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 26, 2011, 03:33:37 am »

Podaj termin i link do wzorca to jak go obejrzę to powiem, czy się podejmę.
Prośba o uściślenie lub rozwinięcie wypowiedzi to nie opinia.
Torpor czy infernal?

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 26, 2011, 05:35:14 pm »

Wzorzec: http://ec2010.sabbatinfrance.org/

Termin oddania GOTOWEJ strony: 31.03.2011
Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2011, 05:53:20 pm »

Oficjalnie od dzisiaj projektem strony zajmuje się Bogusz "Boogie" Komarzyński!!!!

Hell Yeeaa! :)
Dlaczego jestem bucem?

c) i

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 01, 2011, 07:07:06 pm »

Oficjalnie od dzisiaj projektem strony zajmuje się Bogusz "Boogie" Komarzyński!!!!

Hell Yeeaa! :)

No to nie ma obaw, masta of dizasta pocisnie pewnie jak dziki :D
Every night and every morn
Some to misery are born.
Every morn and every night
Some are born to sweet delight.
Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 13, 2011, 07:33:02 pm »

Dzisiaj mieliśmy odpalić stroę EC 2011 ale ze względu na prawa jakie rości sobie UM Warszawa do Syrenki Warszawskiej :) musimy szybko zmodyfikować layout. Strona ma ruszyć w wersji polskiej i angielskiej w piątek. Stay tuned :) and be ready :)

Pzdr
Dlaczego jestem bucem?

c) i

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2011, 11:28:54 am »

http://www.ec2011.vtespoland.pl/

Podlinkowałem też nowy portal (prace ze względu na limitowany czas i przerzucenie sił developerskich na ec2011 :) idą jak krew z nosa ale coś tam się zadzieję już w tym tygodniu)

Do tego super news: stare forum będzie zintegrowane z nowym portalem, wieć proszę nie zaprzątać sobie głowy nowym forum na portalu :)
Póki co możecie wpisywać tam wszystkie uwagi odnośnie strony, Sikor to czyta więc im więcej tym lepiej. Po loginy piszcie na rszewski@o2.pl
Jest to konieczne to umieszczania fotek itp, równiez możecie współtworzyć portal pod kątem treści ale to już w innym miejscu

Na razie skupmy sie na ec2011

pzdr
Dlaczego jestem bucem?

c) i

wenanty

• *
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 17, 2011, 01:27:52 pm »

Fajnie, że coś się ruszyło. Nie zapomnijcie tylko w obcojęzycznym FAQ wyjaśnić, co to za płowowłose dziewczę z blizną po mastektomii i bez prawego kciuka ;)
"szeroka aktywnosc na terenie naszego kraju calkowicie nam nieznanych i obcych form zycia nie moze byc ukrywana przed spoleczenstwem" - z listu otwartego o UFO do Prezydenta RP

Opet

• *
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 17, 2011, 01:56:00 pm »

Syrenka jest rzeczywiście straszna! Az chce jej przekazać mój 1%!  :D

klocek

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 17, 2011, 02:17:28 pm »

Syrenka jest straszna? Sorry Panowie, ale cała ta strona, to jakaś pomyłka estetyczno-designerska... I to łagodnie rzecz ujmując. Ja rozumiem, że potrzebne jest coś szybko, ale osobiście bym się wstydził pokazywać ludziom coś takiego...

Tylko mi Szewski nie pisz, żebym zrobił lepszą, bo jeszcze zrobię i będzie Ci głupio :P

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 17, 2011, 03:23:05 pm »

to zrób, nie mam z tym żadnego problemu. Napisz też że EC będzoe tak samo *cenzura*owe jak ta strona więc mółbyś przygotować lepsze, też się nie obrażę. Generalnie to będę nawet szczęśliwy jak ktoś weźmie to wszystko na siebie.
I czekam na nową, lepszą stronę.
Dlaczego jestem bucem?

c) i

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 17, 2011, 04:01:00 pm »

Nie zamierzam siac fermentu, ale do EC zostalo niewiele ponad pol roku , a w zasadzie o konkretach wiadomo bardzo niewiele.
Amerykanie juz bookuja bilety (w podobnym okresie robilismy to rok i dwa lata temu z Toyem, jak lecielismy na EC 2010 i 2009), a my jestesmy prawie w tym samym miejscu co kilka miesiecy temu (przynajmniej nie mam innych informacji).
Proponuje spotkac sie przy okazji MP w Gliwicach i powaznie porozmawiac.

Najlepiej bedzie jak kazdy napisze co moze zaoferowac przy organizacji EC,bo jak to bedzie tak dalej wygladac to sie we wrzesniu obudzimy z reka w nocniku. I bedzie WSTYD JAK *cenzura*!

Uwagi co do strony :
1. Nie ma najwazniejszej sprawy - PRE-REJESTRACJI.
Bez tego nie ma mowy o przygotowaniu przynajmniej wstepnego kosztorysu, symulacji finansowych itp.
2. Wyglad to rzecz gustu, dla mnie moze byc czysty tekst - strona ma byc zrodlem informacji a nie powalac na kolana wywalonymi grafikami.
3. Poprawilem blad- turniej dla TOP 25 z rankingu to Legendary Vampire, nie Leg. Player.
4. Nie ma info o cenie turnieju !!

MP-ki w maju to ostatni dzwonek, zeby sie spotkac i porozmawiac na temat organizacji i podzialu obowiazkow. Pozniej bedzie juz za pozno. Trzy tygodnie powinny kazdemu wystarczyc, zeby sie zastanowic jak moze pomoc. 

Mam kilka watpliwosci i pytan, ktore nie daja mi spokoju.

1. Hotel - ceny za pokoje sa kosmiczne, jesli sa to jakies promocyjne ceny dla nas to sorry - ale nawet w Paryzu bylo taniej.
2. Hotel - jak wyglada sprawa z sala/salami ? Trzeba za nia placic, czy bedzie za free ? Mysle, ze zagwarantowanie hotelowi 100 klientow w czasie "przestoju turystycznego" powinno dac nam dobra pozycje w negocjacjach cen itp..
3. Czy mamy juz jakis konkretny plan na zdobycie srodkow na organizacje EC z urzedu miasta ?
4. Jakies plany dotyczace produkcji gadzetow i pozyskaniu srodkow na organizacje EC?
5.  Mam jeszcze sporo innych spraw, ale nie ma sensu o wszystkim pisac, najlepiej porozmawiac o tym przed/po/w trakcie MP-kow.
Every night and every morn
Some to misery are born.
Every morn and every night
Some are born to sweet delight.
Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.

klocek

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 17, 2011, 04:22:42 pm »

Szewski - źle mnie zrozumiałeś.

Ja nie mam do Ciebie pretensji, bo doskonale zdaję sobie sprawę, że ta cała organizacja tego eventu to mocno prze*cenzura*na kwestia. Zgodzisz się jednak mam nadzieję z tym, że skoro ktoś się zadeklarował, że się stroną zajmie i poświęcił na to kilka tygodni, to można się spodziewać, że się postarał. Tu niestety tego nie widać, choć oczywiście jest to ocena subiektywna, bo każdy ma inny gust.

Tyle w temacie - pogadamy w Gliwicach tak jak zasugerował WarGrim.

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 17, 2011, 04:44:28 pm »

1. Nie ma najwazniejszej sprawy - PRE-REJESTRACJI.
Bez tego nie ma mowy o przygotowaniu przynajmniej wstepnego kosztorysu, symulacji finansowych itp.
2. Wyglad to rzecz gustu, dla mnie moze byc czysty tekst - strona ma byc zrodlem informacji a nie powalac na kolana wywalonymi grafikami.
3. Poprawilem blad- turniej dla TOP 25 z rankingu to Legendary Vampire, nie Leg. Player.
4. Nie ma info o cenie turnieju !!

1. Będzie, mam nadzieję, że uporam się z tym w przeciągu tygodnia ale sorry, mam tyle na głowie że po prostu sram czasem
2. uważam, że strona ma być, ma informować i tyle, to nie konkurs piekności aczkowliek będziemy nad nią cały czas pracować. To nie tak że ona już taka zostanie aż do listopada
3. ok
4. Info o cenie będzie w przeciągu 2 tygodni, związane jest to z kilkoma kwestiami które omówię w drugim akapicie
Dlaczego jestem bucem?

c) i

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 17, 2011, 04:54:58 pm »

1. Hotel - ceny za pokoje sa kosmiczne, jesli sa to jakies promocyjne ceny dla nas to sorry - ale nawet w Paryzu bylo taniej.
2. Hotel - jak wyglada sprawa z sala/salami ? Trzeba za nia placic, czy bedzie za free ? Mysle, ze zagwarantowanie hotelowi 100 klientow w czasie "przestoju turystycznego" powinno dac nam dobra pozycje w negocjacjach cen itp..
3. Czy mamy juz jakis konkretny plan na zdobycie srodkow na organizacje EC z urzedu miasta ?
4. Jakies plany dotyczace produkcji gadzetow i pozyskaniu srodkow na organizacje EC?
5.  Mam jeszcze sporo innych spraw, ale nie ma sensu o wszystkim pisac, najlepiej porozmawiac o tym przed/po/w trakcie MP-kow.

1. Te jedynki to są jakies apartamenty a dwójki na pół to daje ok 155pln za osobę ze śniadaniem. Jak na Warszawę to normalna cena. Będę na ten tmat rozmawiał jeszcze ale na razie to nie ma opcji na tansze noclegi. Jak ktoś jest w stanie nie tylk zaproponowac tanszy hotel ale i DOGADAć się w sprawie EC to jestem otwarty na propozycję. Póki co osobiście nie znalazłem innego miejsca
2. Wiesz mi, że już pierwsze negocjację mamy za sobą i mamy cenę niższą od ostaniej o jakieś 30% ale TAK płacimy za wynajem sal. Dla nich to po prostu kolejna konferencja do zorganizowania a nie impreza dla hobbystów-maniaków jakiegoś vtesa. Im szybciej to zrozumiemy i zaczniemy szukać sponsorów tym lepiej dla nas.
3. Plan już dawno powwstał ale to niestety skomplikowane. Nie możemy dostać żadnej dotacji jako osoby prywatne, poza tym oni nie dotują imprez zewnętrzych tylko ogłaszają otwarte przetargi i dotują tych, którzy wygrają taki przetarg.

Jak ktoś mysli że siedzę i dupię fleki zamiast robić coś w sprawie EC to niech się puknie w pałę. Na razie to tylko doświadczam gadania ze wszystkich stron a żadnej konkretnej propozycji. Sorry ale to za*cenzura*ne EC to spora odpowiedzialność i niestety sam jej nie dźwognę. A do tego trzeba PROPOZYCJI a nie dywagacji... Al i zrozumcie-nikt nie ma najmniejszego zamiaru paść przed nami na kolana bo robimy jakieś Mistrzostwa we Vtesie. Wszyscy to mają wy*cenzura*ne, hotele  w Warszawie szcególnie. Jak nie widzą kasy to mają to w dupie. Tyle.

Wkrótce zamieszcze info ile i na co potrzebujemy kasy. Może to otworzy niektórym oczy i zobaczę wreszcie jakieś propozycję. Wszyssto co lepsze i konstruktywne oczywiście mile widziane i do przyswojenia :)
pzdr
Dlaczego jestem bucem?

c) i
Strony: [1] 2 3 ... 14