Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 14

Autor Wątek: Strona na EC 2011  (Przeczytany 39028 razy)

Ola

• *
Odp: Strona na EC 2011
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 19, 2011, 03:41:26 pm »

@Dude nie bardzo wiem jak wykorzystać tą kolumnę, nie widzę opcji wpisania w nią loga vtesa, poza tym na takim piktogramie logotypowym, jak ją uproszczę to może się okazać że nie będzie wiadomo co to jest. Ten krzyż tez mi jakoś nie pasuje...
Co do strony w zupełności się zgadzam, choć ja akurat nie jestem fanką stron opartych na zdjęciach, bardziej podobają mi się takie klimaty: http://www.churchofra.com/ (po tym da się klikać).
The Toreador are imprisoned by their lust for the night life. Like a siren, it beckons them with promises of forbidden pleasures.

Boogie

• *
  • I am disco dancer!
« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 19, 2011, 03:48:49 pm »

To teraz ja z całym szacunkiem powiem, że jak widzę taką stronkę to mnie krew zalewa i szlak trafia.
Klimacik zajebisty, ale jakbym miał wyklikać po obrazkach w pizdu razy, żeby znaleźć informacje o hotelu i to jeszcze we flashu to po prostu bym nie jechał na EC.
Strona informacyjna ma być z tekstem a nie z obrazkami.
Dodatkowo nie może opierać się o flasha - pomyśl sobie o biednych żuczkach z US and A, którzy przyjechali do Wawy ze swoimi zajebistymi Aj-fonami i nie mogą sprawdzić informacji, gdzie jest event a zapomnieli karteczki :)
Zawsze, gdy widzisz smutne dziecko - przytul programiste...

Ola

• *
« Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 19, 2011, 03:51:53 pm »

nie no jasne, ta strona w ogóle nie jest user-friendly ani informacyjna. Pokazałam ją tylko żeby zobrazować o co mi chodzi graficznie, ale też nie po to żeby się upierać. Pokazałam tylko co mi się podoba. W ogóle nie czepiam się engine'u Twojej strony, tylko grafiki właśnie:)
The Toreador are imprisoned by their lust for the night life. Like a siren, it beckons them with promises of forbidden pleasures.

Boogie

• *
  • I am disco dancer!
« Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 19, 2011, 03:54:56 pm »

Spoczko - tylko jako "techniczny" od tej strony muszę dbać o "user experience" w rozumieniu wykorzystanej technologii ;)

Ola

• *
« Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 19, 2011, 03:59:04 pm »

wiem, ale to nie musi być flash przecież, mogę przygotować gifowe grafy na background, banner czy whatever. W ogóle jakiś layout spójny... też nie wiem na ile można zmieniać grafikę na tej stronie, czy to jest jakiś templat czy co, ale to już możemy się zgadać na @.

Boogie

• *
  • I am disco dancer!
« Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 19, 2011, 04:05:12 pm »

Strona chodzi na Drupalu - template jest zrobiony pod "potrzeby" strony (banner, boczna kolumna itp.). Modyfikować można. Nawet od podstaw można napisać bez problema - tak czy owak dogadajcie się z Szewskim - ja mu koło tyłka robić nie będę - jak będzie nowy design zaakceptowany to będzie się myśleć o tym jak rozwiązać to technicznie ;) Tym bardziej, że znowu się komuś nie spodoba i mi się odechce :) Może jakieś głosowanie zróbcie :lol:

Paweł

• *
  • czekaj tatka latka
« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 19, 2011, 04:06:27 pm »

okrągły orzełek jest bossski!
ja go kupuję w całości,
faktycznie świetnie się nada na każdą okoliczność: strona, koszulki, gadżety, ulotki...
- pracuję w dziale preress w dużej drukarni, niestety nie jest to taki segment, żebym mógł coś pomóc bezpośrednio, np załatwić druk ulotek,
ale służę konsultacją jeśli będziecie cokolwiek dawać do druku

Ola

• *
« Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 19, 2011, 04:08:32 pm »

spoko, przygotuje layout jakiś do akceptacji Szewskiego. A potem możemy robić głosowanie:)

Dude

• Global Moderator
  • *
  • (Former) Archbishop of Warsaw
« Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 19, 2011, 04:38:36 pm »

stronka podlinkowana zacna, ale tez nie o to mi chodzilo. temat jest prosty, zastapic aktualny layout zdjeciami, w tym samym rozmiarze, w naglowku, plus ewentualnie w obramowaniu strony (czyli de facto nalozyc czesc informacyjna na zdjecie albo zostawic ja czarna / z jakims tlem / whatever i dac zdjecie na gore)

mialem kiedys pomysl na wykorzystanie kolumny ale grafik ze mnie z dupy :D poza tym loga ktore widze sa naprawde spoko.
tak na marginesie - jak dla mnie krzyz jak najbardziej pasuje, jakby nie bylo wojna z sabbatem przypada na czas powstania inkwizycji :)
"It is no measure of health to be adjusted to a profoundly sick society" - Jiddu Krishnamurti

Retired

Telchar

• *
  • Sesame Street Inner Circle
    • azylium - forum społeczności Mordheim
« Odpowiedź #99 dnia: Kwietnia 19, 2011, 04:43:52 pm »

Orełek super, ale koronę mu dodajcie!

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: Kwietnia 19, 2011, 06:10:05 pm »

jak najmniej z dupy zdjec i grafik bo to sa niepotrzebne udziwnienia. pamietajmy ze liczy sie funkcjonalnosc (np strona paryska taka byla), co wiecej, z reguly sami zainteresowani tzn gracze wejda nastone gora dwa razy i tyle...na *cenzura* tworzyc cos czym bedziemy sie branzlowac we wlasnym gronie? To nie konkurs pieknosci. Ale oczywiscie ja tylko sprzatam i spinam calosc. Demokracja przede wszystkim. Co do loga to mysle ze drugie od lewej czyli obok syrenki tez skrzydalty orzel to jest to. Pałąć kultury na drugim miejscu. Tyle

p.s. i żadnych flashy jako elementoww głownych na stronie. Telefony teraz rzadza a nie chce zeby sie to rozjeżdżało. Do tego to nie mtv :)
Animowane elementy na stronie (ale nie zawierajace tresci) są ok, Animowane elementy zawierajace trsc to juz zabójstwo

pzdr

p.s. Idealnym rozwiązaniem jest po prostu skontaktowac sie z Boogiem jako Naczelnym i po prostu zaimplementowac wszelkie zmiany. Nie scigajmy sie na pomysly tylko twórzmy rozwiązania
Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

Nowy

• *
  • С.Т.А.Л.К.Е.Р.
« Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 19, 2011, 06:17:41 pm »

Żadnych koron to ma być logo zawodów a nie Godło Polski z całym szacunkiem.
"Dobrej Zony wszystkim i co by nam nie chorować".

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 19, 2011, 06:19:12 pm »

zadnych koron, tez mnie swierzbilo ale to logo turnieju vtesa a nie Ruchu Odrodzenia Prawicowej Nawałnicy Awanturników (R.O.P.N.A.) :)
Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

warGrim

• *
  • Ponury okurwieniec...
« Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 19, 2011, 06:30:07 pm »

Dla mnie grafy z Orlem zajebiste !!!!
Szczegolnie ta druga mi przypada do gusto. Obie kojarza mi sie z ONR, wiec jestem szczesliwy  :twisted: Pozdro Mirumo :).

Na serio, to okragly orzel z jest idealny, na potrzeby produkcji gadzetow itp.

Co do strony, to uwazam, ze powinna byc robiona w stylizacji, tri-color, czerwien,czern i biel.
@Dude - Klimat Warszawy noca jest tym co powinnismy zaakcentowac.
Mozna wykorzystac motywy praskiego Brujaha w bramie z wyrwanym znakiem !!!
Every night and every morn
Some to misery are born.
Every morn and every night
Some are born to sweet delight.
Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.

Oro

• *
« Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 19, 2011, 06:52:20 pm »

ja sobie to wyobrazalem jakos tak:

http://narciarz.blox.pl/2007/04/to-jedyny-styl-jaki-mozesz-za*cenzura*c-z-Warszawy.html

na gorze panorama np starego miasta od strony pragi, reszta na czarno-szaro i tekstowa.
plus wybijajace sie logo
Myślicie, że puszki z napojami tak naprawdę są żywe i za każdym razem gdy bierzecie jedną ze zgrzewki i otwieracie, to tak naprawdę skręcacie jej karki i pijecie jej krew na oczach rodziny?
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 14