Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Demdemeh  (Przeczytany 1286 razy)

Grim

• *
  • Pączek
Demdemeh
« dnia: Sierpnia 17, 2012, 08:14:13 pm »

Ok sprawa wygląda tak, Tzimisce jak każdy wie mój ulubiony klan. Demdemeh wampir który nie pasuje dyscyplinami trochę do reszty klanu co kusi jeszcze bardziej żeby na nim coś zrobić. Pomysłów mam kilka od heavy combatu, weenie auspex, cel gunie, weenie animalism, ....
Jako że nic nie robię bo siedzę w pracy ;) do głowy przyszło mi coś w tym stylu, koncepcja prosta około 10 pack alpha i elephant guardian, raven spy. Combat to czysta fortka byle by wyjść cało z kilku rundowego combatu. Jutro rozpisze jak by to miało wyglądać. Wątek zacząłem teraz bo może ktoś już coś próbował albo myślał i podsunie jakieś karty które się sprawdzają z tym potworkiem. I jeszcze jedno wiem to fun deck więc komentarze typu to nie działa nie ma sensu zachować dla siebie !
pozdro pączek

Dude

• Global Moderator
  • *
  • (Former) Archbishop of Warsaw
Odp: Demdemeh
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 17, 2012, 08:52:47 pm »

działa typu setup jest dłuższy, no i umówmy się, że tier 1 to nie jest :)
grałem kiedyś wersją na 60 kart z retainerami i paroma warghoulami dla hecy, spisu nie dam bo to dawno temu było i gdzieś zaginął.
generalnie warto, zawsze jest to "coś innego"
bardziej bym się skupił na multiactingu demdemeha niż na combacie (masz freaki i forced march, te drugie i tak grasz po stealtha)
"It is no measure of health to be adjusted to a profoundly sick society" - Jiddu Krishnamurti

Retired

Santh

• *
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2012, 09:44:52 pm »

sloniki niezle dzialaja z deep songami, chcialem kiedys zlozyc na tym deck, ale jakos nigdy nie doszlo to do skutku, bo lenistwo sprawialo, ze wolalem skladac inne cepiszcza :) na tym panie moze calkiem fajnie sie tym grac wykorzystujac jego zdolnosc, ale tak jak Dude mowil, dlugi setup, chyba, ze bedziesz mial naprawde dobre podejscia typu trap(Conquer the Beast) i kilka pack alpha + slonik z rzedu ;)

Dude

• Global Moderator
  • *
  • (Former) Archbishop of Warsaw
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 18, 2012, 12:12:24 am »

to tak dla otuchy - nie zrażaj się chłopie, ja od pewnego czasu np. tyram ludzi w wawce deczkiem na herald of topeth :D da się :D
"It is no measure of health to be adjusted to a profoundly sick society" - Jiddu Krishnamurti

Retired