Polskie Forum VTES

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Turniej ligowy - NOWA SÓL - 10 listopad 2012  (Przeczytany 18860 razy)

izi

• Global Moderator
  • *
Odp: Turniej ligowy - NOWA SÓL - 10 listopad 2012
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 14, 2012, 10:17:37 pm »

Realnie to nic nie daje. Tak samo jak realnie gra w wampira nic nie daje.

Z drugiej strony decyzja vekn oficjalny ranking bedzie kontynuowany retrospektywnie. Czyli znowu bedzie mozna sie zobaczyc na np pierwszej stronie topow lub nie zaleznie od wczesniejszych dokonan.

Dla mnie jest roznica czy np widze sie na pierwszej stronie czy na drugiej. Byc moze nikomu z turnieju w NS na tym nie zalezy ale chyba latwiej zarejestrowac niz pytac sie kazdego z osobna.

Nie wiem czy morgon82 to jest Robert (prince of NS) ale jezeli tak, to nie ma znaczenia czy Ci sie to podoba czy nie, robisz to dla graczy ktorzy przyjechali a nie dla siebie.

morgon82

• *
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 15, 2012, 02:16:40 am »

Owszem to ja. Zapewne masz rację. Natomiast nie ja pierwszy i zapewne nie ostatni zapomniałem zarejestrować turniej na VEKN, a widzę że afera się zrobiła bo Slave zaczął sapać na Szewa, że dał na to ciche przyzwolenie. Tobie się Izi nie dziwię, bo ciśniesz masę turnieji i faktycznie jesteś w światowej czołówce, natomiast nie ma co się spinać, bo pewnie tematu by nie było gdy Slave się nie odezwał... Tak naprawdę jest to teraz tylko kwestia dobrej woli Radka.

Tak przy okazji Slave to nie wiem po co się odzywałeś bo tylko w ten sposób uwalasz gracza z własnego podwórka...
« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2012, 02:20:36 am wysłana przez morgon82 »

SLave

• *
  • Szczecin
Turniej ligowy - NOWA SÓL - 10 listopad 2012
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 15, 2012, 08:37:11 am »

Tak przy okazji Slave to nie wiem po co się odzywałeś bo tylko w ten sposób uwalasz gracza z własnego podwórka...

Odezwałem się po to, aby wykazać jak niewłaściwym było podejście Szewskiego do sankcjonowania turniejów odbywających się w Polsce. To tak w odniesieniu do wątku wyborczego, gdzie grupka graczy próbowała mnie wcisnąć jak to mało istotnym elementem xięciowania owo sankcjonowanie eventów jest, i że przecież zawsze może to zrobić NC. Gdyby każdy xiążę dopełniał swoich obowiązków, nie byłoby problemu. Niestety, stworzyła się atmosfera, gdzie panuje ogólne przyzwolenie na wypełnianie tylko części z nich. Tymczasem Prince, to funkcja w ramach VEKN, która niesie ze sobą pewne zobowiązania. Jak zostajesz kierownikiem w firmie, to nikt nie oczekuje od ciebie, abyś wybrał sobie i wypełniał część obowiązków. Masz wykonywać wszystkie, albo zostajesz zdegradowany. Tutaj jest podobnie. Obowiązki jakie niesie ze sobą bycie Prince'em przychodzą w pakiecie. Albo wykonujesz wszystkie, albo... Sorry. Bycie Prince'em to nie tylko +2 do lansu. Bycie Prince'em to przede wszystkiem ciężka praca, na którą trza poświęcać kupę czasu. I bardzo często się zwyczajnie nie chce. Ale trzeba się zmusić, bo tego wymaga stanowisko. Tego oczekują gracze. I VEKN, as such. Po to zostaje się xięciem, żeby zapierdalać, tak naprawdę. Podejmując się tej pracy ja o tym wiedziałem. Inni też powinni. Powinni wiedzieć, że są obowiązani odebrać część siebie swoim znajomym, swoim rodzinom, a zrezygnować z części przyjemności (jak mało by ich nie zostało). Taka specyfika stanowiska. Pisząc się na fotel xięcia, gracz powinien dokonać świadomego wyboru. Jeśli nie jest gotów na wyrzeczenia, to stanowisko nie jest dla niego.

izi

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 15, 2012, 10:05:22 am »

Czyli jak prince nie bedzie wypelnial obowiazkow to go zdegradujesz?

klisza

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 15, 2012, 10:07:37 am »

Owszem to ja. Zapewne masz rację. Natomiast nie ja pierwszy i zapewne nie ostatni zapomniałem zarejestrować turniej na VEKN, a widzę że afera się zrobiła bo Slave zaczął sapać na Szewa, że dał na to ciche przyzwolenie. Tobie się Izi nie dziwię, bo ciśniesz masę turnieji i faktycznie jesteś w światowej czołówce, natomiast nie ma co się spinać, bo pewnie tematu by nie było gdy Slave się nie odezwał... Tak naprawdę jest to teraz tylko kwestia dobrej woli Radka.

Dlaczego uważasz, że tematu by nie było z racji tego zwycięstwa należy się Kubie slot na EC 2013, jeżeli turniej nie będzie oficjalnie zgłoszony na VEKN to slota szlag trafi.

izi

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 15, 2012, 10:21:01 am »

...Tobie się Izi nie dziwię, bo ciśniesz masę turnieji i faktycznie jesteś w światowej czołówce, natomiast nie ma co się spinać...

Zle mnie zrozumiales, nawet jakbym byl daleko to pewna frajde sprawialoby mi bycie np pierwszym polakiem a nawet pierwszym z playgrupy itp. Dodatkowo moze np graczowi nie zalezec w tym momencie ale jak wygralby nastepny turniej i rzeczywiscie juz by mial byc na konkretnym miejscu to mogloby juz mu zaczac zalezec.

Podsumowujac, maly wysilek, a fajna sprawa. Oczywiscie kazdemu moze sie zapomniec ale nieprzyjemnie mi sie robi jak widze nastawienie typu "po co?". Nawet jak osobiscie uwazasz, ze to niepotrzebne to co Ci szkodzi napisac na forum "Szewo sorry, czy moglbys zalatwic ta rejestracje". Jedno zdanie piszesz, NC wtedy dostaje dodatkowej motywacji, a Ty dostajesz +1 do PR-u.

Organizujecie Panowie MPki w przyszlym roku, przydaloby sie troche pozytywnego wizerunku...

SLave

• *
  • Szczecin
« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 15, 2012, 07:10:34 pm »

Czyli jak prince nie bedzie wypelnial obowiazkow to go zdegradujesz?

Jest to rozwiązanie z poziomu sztabu kryzysowego.
Najpierwszym etapem jest próba przekonania takiego xięcia, że on baaardzo chce jednak wypełniać wszystkie jego obowiązki.

morgon82

• *
« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 15, 2012, 08:41:17 pm »

Szczerze mówiąc rozdrażniła mnie ta przepychanka słowna, bo jak nigdy nie było problemu tak nagle za jednym zdaniem problem się pojawił, dlatego napisałem, że mi to lotto.

Zostałem księciem bo nikt inny nie chciał (a przynajmniej ja nic o tym nie wiem). Robię co mogę w miarę wolnego czasu - a nie mam go za wcale. I wszystko jest ok, aż tu nagle dwóch gości zaczyna jakieś utarczki słowne w wyniku których ma zostać głównie pokrzywdzony kolega jednego z nich a obrywa się oczywiście mnie? Fakt, o slocie zapomniałem - tak samo jak o samej rejestracji, ale w życiu bym nie pomyślał, że ktoś mi będzie robił z tym problemy. Szczególnie, że nie zrobiłem tego umyślnie i jak prędzej pisałem - poprzedni turniej zarejestrowałem sam. Nie zrobił tego za mnie Radek. Więc przestań Slave pier.dolić głupoty, bo kierownikowi płacą grubą kasę, a ja to robię w czynie społecznym. I jest to dla mnie hobby i zabawa, więc nie przyrównuj tego do pracy. Jak Ci się nie podoba to co robię - trudno - innego księcia w Nowej Soli nie znajdziesz... Nie wiem czy Kubie zależy na slocie czy nie ale pewnie fajnie jakby go dostał i nie ucierpiał przez jakieś wewnętrzne podziały w środowisku. Tym samym nie wyobrażam sobie aby NC utrudniał książętom cokolwiek - to by było raczej na szkodę tej grze... Także liczę na dobrą wolę Radka i na to, że Slave w końcu przemyśli swoje zachowanie, bo zaczyna mnie to powoli męczyć...

Organizujecie Panowie MPki w przyszlym roku, przydaloby sie troche pozytywnego wizerunku...

Spytaj się tych co byli na turniejach w Nowej Soli (sam też byłeś) co sądzą o naszym wizerunku, a nie sugeruj tutaj, że coś jest nie tak z naszym wizerunkiem tylko dlatego, że znalazłem się w środku wojny politycznej i zareagowałem emocjonalnie na coś, co mnie w tym kraju szczególnie wkurza.

Bycie Prince'em to nie tylko +2 do lansu.

Lans jest dobry dla gimnazjalistów... Czas dorosnąć ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2012, 08:52:05 pm wysłana przez morgon82 »

klisza

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 15, 2012, 09:06:00 pm »

[/quote]

Dlaczego czepiasz się Paczka?

SLave

• *
  • Szczecin
« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 15, 2012, 09:07:42 pm »

Więc przestań Slave pier.dolić głupoty, bo kierownikowi płacą grubą kasę, a ja to robię w czynie społecznym. I jest to dla mnie hobby i zabawa, więc nie przyrównuj tego do pracy.

Kierownik w Poczcie Polskiej, bo o tym mogę pisać, zarabia jakieś 200 PLN więcej jak listonosz z obrywkami. Czyli nie wiele.
Zdarza się, że 2000 NETTO ledwo wyciąga, jak jest słaby miesiąc.

Ale poruszyłeś tutaj bardzo ważną kwestię. VTES to nie praca. To coś znacznie ważniejszego - HOBBY. Praca jest tylko tym, co człowiek czyni, aby robić inne, ważniejsze dlań rzeczy. Praca jest tylko pół-środkiem do celu. W pracy można robić rzeczy na odwal. We VTESa większość z nas gra, bo chce. Większość bawi się kartonikami, gdyż ma na to ochotę. Xiążęta są od tego, żeby organizować zabawę dla innych. Oraz, niestety, aby nieistniejącemu wydawcy, którego prawa uzurpuje sobie VEKN, organizować rynek zbytu.

Jeśli ktoś decyduje się na bycie xięciem, powinien przestrzegać zasad pracy narzuconych mu przez wyższe organa administaracji. Ja moje stanowisko xięcia Szczecina otrzymałem bezpośrednio od Wewnętrznego Kręgu. Co za tym idzie, jestem obowiązany wypełniać ich polecenia, i stosować się do ich zasad. Wszyscy xiążęta są, moim zdaniem, obowiązani do stosowania się do tych zasad, gdyż funkcjonują w ramach oficjalnej organizacji - VEKNu. Godząc sie na funkcjonowanie w jej ramach, przyjmują na siebie obowiązki jakie organ nadrzędny w tej organizacji dla nich wymyśli. Jeśli Wewnętrzny Krąg każe xiążętom ubierać się na żółto w trakcie oficjalnych imprez, to będzie to ich pieprzony obowiązek.

Wszyscy xiążęta pełnią swoje funkcje w czynie społecznym. Nijak nie zmienia to ich obowiązków. Wcale ich nie umniejsza. Mówienie, że należy być wdzięcznym, że xiążę robi cokolwiek, jest nieporozumieniem. Po to się zostaje xięciem, aby właśnie robić jak najwięcej. Aby oddać część siebie VTESowi. I, nie koniecznie stety, VEKNowi również.

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 15, 2012, 09:19:41 pm »

Szczerze mówiąc rozdrażniła mnie ta przepychanka słowna, bo jak nigdy nie było problemu tak nagle za jednym zdaniem problem się pojawił, dlatego napisałem, że mi to lotto.

Zostałem księciem bo nikt inny nie chciał (a przynajmniej ja nic o tym nie wiem). Robię co mogę w miarę wolnego czasu - a nie mam go za wcale. I wszystko jest ok, aż tu nagle dwóch gości zaczyna jakieś utarczki słowne w wyniku których ma zostać głównie pokrzywdzony kolega jednego z nich a obrywa się oczywiście mnie? Fakt, o slocie zapomniałem - tak samo jak o samej rejestracji, ale w życiu bym nie pomyślał, że ktoś mi będzie robił z tym problemy. Szczególnie, że nie zrobiłem tego umyślnie i jak prędzej pisałem - poprzedni turniej zarejestrowałem sam. Nie zrobił tego za mnie Radek. Więc przestań Slave pier.dolić głupoty, bo kierownikowi płacą grubą kasę, a ja to robię w czynie społecznym. I jest to dla mnie hobby i zabawa, więc nie przyrównuj tego do pracy. Jak Ci się nie podoba to co robię - trudno - innego księcia w Nowej Soli nie znajdziesz... Nie wiem czy Kubie zależy na slocie czy nie ale pewnie fajnie jakby go dostał i nie ucierpiał przez jakieś wewnętrzne podziały w środowisku. Tym samym nie wyobrażam sobie aby NC utrudniał książętom cokolwiek - to by było raczej na szkodę tej grze... Także liczę na dobrą wolę Radka i na to, że Slave w końcu przemyśli swoje zachowanie, bo zaczyna mnie to powoli męczyć...

Spytaj się tych co byli na turniejach w Nowej Soli (sam też byłeś) co sądzą o naszym wizerunku, a nie sugeruj tutaj, że coś jest nie tak z naszym wizerunkiem tylko dlatego, że znalazłem się w środku wojny politycznej i zareagowałem emocjonalnie na coś, co mnie w tym kraju szczególnie wkurza.

skończcie już pierdolić, a Ty Robercie, po prostu wejdż na VEKN'a, zaloguj się i załóż event "wstecznie". Tyle.

Pzdr

p.s. archona też bym chętnie przytulił! :)
Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

morgon82

• *
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 15, 2012, 09:33:51 pm »

Archona dostał Santh do obadania. Mam nadzieję, że wkrótce Ci go prześle. Dzięki za info.

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 15, 2012, 09:37:08 pm »

luz, pzdr
Dlaczego jestem bucem?

a) bo usuwam posty z partyzanta korzystając z prawa administracji, które sam sobie nadałem
b) bo  moje poczucie humoru jest wysublimowane i nie takie prostackie jak te, które napotykam w postach, które z partyzanta usuwam
c) i

izi

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 15, 2012, 09:38:09 pm »

...
...

Wybacz ale nie wiem jakie mysli Ci biegaja po glowie. Umiem natomiast czytac i jak piszesz, ze Ci oficjalne sankcjonowanie (ranking, slot itp) "lotto" to zakladam, ze tak myslisz. Rozumiem, ze Cie Slave sprowokowal swoimi faszystowskimi pogladami i tyle. Dobrze to wyjasnic - ja wiem, ze organizacja w NS jest ok i bardzo zaskoczyl mnie Twoj oryginalny post - nawet myslalem, ze to ktos inny napisal. Z drugiej strony jak piszesz dzieckiem juz nie jestes a emo wsady robisz :P

Szewski

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 15, 2012, 09:39:12 pm »

...
...

Wybacz ale nie wiem jakie mysli Ci biegaja po glowie. Umiem natomiast czytac i jak piszesz, ze Ci oficjalne sankcjonowanie (ranking, slot itp) "lotto" to zakladam, ze tak myslisz. Rozumiem, ze Cie Slave sprowokowal swoimi faszystowskimi pogladami i tyle. Dobrze to wyjasnic - ja wiem, ze organizacja w NS jest ok i bardzo zaskoczyl mnie Twoj oryginalny post - nawet myslalem, ze to ktos inny napisal. Z drugiej strony jak piszesz dzieckiem juz nie jestes a emo wsady robisz :P

bardzo interesują mnie "emo wsady", czy to ma związek z Shemale'ami? :)
Dlaczego jestem bucem?

c) i