Alek - w tym decku Ashury to opcja idealna ! Cofasz Szamba ktore spadaja, a te wstawiasz i tak za Magow.
Paczus - Deck dostaje sromotyny wpierdol od wszystkiego co szybkie lub ma jakikolwiek combat defence (Powerbleed, Polityka, Prezencja, Protean itp.).
pologain w zasadzie zerowy, wiec musisz lyczyc na szybki setup i obijanie predatora.
W sumie koncepcja nie jest zla, Shamba w tyl, Corpsy do przodu.
Rozwaz dodanie trapow, bo tutaj nie ma czasu na 3 combaty Szambem. Albo wpadasz i dojesz konkretny oklep, albo spadasz. nie ma co liczyc, ze bedziesz mial Predatora, ktory nic nie robi. Wez pod uwage, ze przy dobrych wiatrach pierwsze Szambo (i to tylko jedno) robi Combat w czwartej turze !
Szybkie decki (np powerbleed na DOM) w czwartej turze maja juz 2-3 wampy i jazda.
Polityka na Shabach grajaca Zillahy, Setyci (ostatnio bardzo popularni) tez wylaza bardz oszybko, a tutaj setup wydaje sie dosyc dlugi.
Ja osobiscie bym tego deczora odchudzil do 65-70 kart (bedzie trudno, ale warto) i maksymalnie zwiekszyl prawdopodobienistwo wystawienie Szamba w 3 turze.
ja bym zrobil tak (nie zmieniajac wiele koncepcji decka) :
Master (15)
-1 Jake Washington (Hunter)
-1 Vessel
+ Giant's Blood // MUSI BYC !!!
+1-2 Pentex !!! // Musi byc, najlepiej od razu grany na predatora, zeby zwiekszyc szanse przezycia ! Reszta stolu i tak z politowaniem spojrzy na Ciebie i ten deck i raczej nikt go nie zdejmie

Action (6)
-1 Pressing Flesh
-2 Summon Soul
Ally (23)
-1 Veneficti (Mage)
Action Modifier (21)
-1 Call of the Hungry Dead
-1 Forgotten Labyrinth
- 2 Freak Drive
-1 Under My Skin
Combat (10)
+2-3 trap
-1 Target Vitals
moze jeszcze Narrow Minds bym wywalil, ale moze siadac.
Stealtha to chyba miales za duzo

.
Dla mnie kluczowe to szybkie wstawienie 2x Szambo, oklepo predatora i zabezpieczenie plecow.
Pozniej liczenie na to, ze nikt nie przekieruje do Ciebie bleeda za 10 lub nie skleisz ancilli/anarchista, w co akurat nie wierze

,